Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi način rada u Saboru

Zastupnici za govornicom bez maski jer je postavljen zaštitni pleksiglas

Zagreb: Sjednica Sabora nastavljena slobodnom raspravom zastupnika
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
28.07.2020.
u 10:16

Kako tko od njih završi sa svojim obraćanjem odmah slijedi brza dezinfekcija pleksiglasa i površinskog dijela govornice.

Na današnjoj sjednici Hravtskog sabora započela je rasprava o Vladinu prijedlogu Zakona o obnovi Zagreba i okolice nakon potresa. Uoči same sjednice sastalo se predsjedništvo Sabora kako bi se utvrdio daljni način rada Sabora. Predsjednik Sabora Gordan Jandroković potom je izvjestio o dogovorenoj preporuci da zastupnici i zastupnice u sabornici nose maske. 

- Usuglasili smo se da preporučujemo nošenje maski u sabornici. Maske nisu zaštita, ali tako se smanjuje rizik od zaraze i tako štitimo druge. I dalje ću tražiti od zastupnika da nose maske.

Na govornici će biti pleksiglas i tamo će se jedino moći govoriti bez maske - kazao je Jandroković dodajući da će se nakon svakog govora zastupnika i zastupnice pleksigas dezinficirati

Da je dogovor odmah i realiziran moglo se vidjeti i na samom početku današnje saborske sjednice jer je zaštitini pleksiglas osvanuo na zastupničkoj govormici pa sabornici i sabornice od sada svoje govore i izlaganja za govornicom iznose bez maski preko lica.

Kako tko od njih završi sa svojim obraćanjem odmah slijedi brza dezinfekcija pleksiglasa i površinskog dijela govornice. 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Edgedancer
Edgedancer
10:24 28.07.2020.

Koja je to farsa i predstava za javnost. Više od pola ih krivo nosi maske. Stalno se diraju po licu, skidaju, stavljaju maske. Onda idu skupa na žderačinu i kave. I onda stave 30 cm pleksiglasa ispred sebe "da budu odgovorni"?! Ajtejbtesimtr!

IV
ivanjoksimovic
10:29 28.07.2020.

Jel to za poslanike koji umeju da pljunu 5 metara udalj?

ET
etizop12
11:50 28.07.2020.

sad svi lijepo jedan po jedan pljuckaju na taj pleksiglas a na njemu pravi coronaparty

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije