Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europski parlament

Zastupnici stranke Brexit okrenuli leđa tijekom izvođenja europske himne

Zastupnici stranke Brexit okrenuli leđa tijekom izvođenja europske himne
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
02.07.2019.
u 11:52

Farage se jutros našalio da ima osjećaj kako bi njegovi zastupnici još uvijek mogli biti ovdje 1. studenoga, kad bi Velika Britanija trebala napustiti Europsku uniju

Zastupnici stranke Brexit danas su prisegnuli u Europskom parlamentu u Strasbourgu, a pritom su tijekom izvođenja europske himne Ode radosti okrenuli leđa.

Stranka koju predvodi poznati euroskeptik Nigel Farage na izborima za Europski parlament zabilježila je uspjeh, a danas je 29 izabranih zastupnika položilo prisegu.

Njihova gesta s okretanjem leđa nije se svidjela predsjedniku parlamenta Antoniju Tajaniju.

– Stojite za himnu druge zemlje – rekao je dok ih je gledao.

Farage se jutros našalio da ima osjećaj kako bi njegovi zastupnici još uvijek mogli biti ovdje 1. studenoga kad bi Velika Britanija trebala napustiti Europsku uniju.

– Nismo ovdje da radimo štetu, samo da budemo veselo prkosni, da se zauzmemo za britanski narod koji očito želi otići – rekao je Farage, prenosi The Sun.

Komentara 40

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
12:27 02.07.2019.

Kako su primitivni oni koji dociraju cijelom svijetu. Sjećam se kad su Predsjedniku Njemačke u posjeti jednoj državi, greškom pustili himnu DDR - a. Čovjek je u stavu mirno odslušao i protokol je krenuo dalje. Tako rade veliki ljudi.

TH
theo
13:36 02.07.2019.

bravo!

MM
Marko_M
13:42 02.07.2019.

Europa se raspada velikom brzinom jer svako ko imalo ima zdrave snage i uma vodi svoju politiku unutar EU. Prosto... niko se vise ne slaze sa zastarelim sistemom diktature Njemacke i Francuske. Sad je Kina moderna i tamo je novac...aa u EU se vice nemojte poslovati sa njima. Pa mora propast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije