Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Zašto u Švedskoj vara samo jedan posto studenata, a kod nas čak 81 posto?

U Hrvatskoj kao da se studenti, poučeni onim što se događa u politici i društvu, boje izreke – siromašan je jer je pošten!

Komentari 6

TO
tolitol
17:05 28.11.2022.

Problem je daleko širi nego što se to na prvi pogled čini. Provjera znanja na većini kolegija, pogotovo na tzv. društvenim fakultetima, izrazito je neinteligentno koncipirana te se od studenata očekuje bubanje gradiva kao tobožnji dokaz da student zaslužuje prolaznu ocjenu. Umjesto da se razvija i potiče kritičko razmišljanje, da student iz različitih izvora pokuša formirati vlastitu ideju o određenom konceptu, od naših studenata se traži da napamet i bez ikakva razumijevanja po mogućnosti točno citiraju profesorovu literaturu. I onda se čudimo zbog čega naši studenti varaju na ispitima.

VL
DR
Draconic5
15:55 28.11.2022.

Razlog je jednostavan: dopušteno je.

VL
ST
stomiovotreba
16:46 28.11.2022.

Zato sto je kod nas nepostenje normalizirano (zasto bi inace glasali za HDZ?).

VL
Avatar Moodleen
Moodleen
16:27 28.11.2022.

I ovo je dokaz da smo puuuno pametniji od Šveđana. Ko je izmislil penkalo, tko je izmislil torpedo, struju, kravatu.... pa kupnju tvornica za jednu kunu. Šveđani?

VL
Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
15:15 28.11.2022.

To da u Švedskoj vara samo jedan posto studenata, a kod nas čak 81 posto nije niš čudno i neobićno jer su Šveđani europejci i za rad i red spremni a mi smo zabačeni balkanci i za sramni dom i domoljubnu krađu spremni.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.