Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za 'iznevjerovati'

Zašto predsjednik Srbije reklamira srpski roštilj tvrdnjom da u pljeskavice podvaljuju 'seckane kučiće'

Beograd: Izjave za medije Aleksandra Vučića i predsjednice Republike Slovenije, Nataže Pirc Musar
Foto: Amir Hamzagic/ATA Images/PIXSELL
1/4
03.07.2023.
u 12:13

Jedan zaista bizaran detalj iz potpuno bizarnog intervjua Aleksandra Vučića Jovani Jeremić na televiziji Pink

U izjavi koja bi u nekim ozbiljnijim zemljama možda morala nositi oznaku “važno javnozdravstveno upozorenje”, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić upozorava ljubitelje čuvenog srpskog roštilja da u nekim pljeskavicama u toj zemlji mesari ili vlasnici roštiljarnica podvaljuju pseće meso, odnosno “seckane kučiće”! Vučić je tu bizarnu izjavu izrekao u, inače potpuno vrlo bizarnom, intervjuu na televiziji Pink u nedjelju, 25. lipnja.

- Vidio sam da je čak i ovaj, što je prodavao sjeckane kučiće u pljeskavicama pa mu je zatvorena ta radnja, ovaj Milivojević u Kruševcu… Stvarno, stvarno, od kučića meso davao narodu, pa su ga preselili ovdje. I taj šeta po Beogradu na vodi, uživa, konačno da vidi malo kako to izgleda kad ozbiljni ljudi nešto urade - rekao je Vučić. 

Teško je zamislili usporedni primjer u normalnom svijetu: kao kad bi, primjerice, predsjednik Francuske na televiziji govorio kako neki vinar u svoj šampanjac podvaljuje mokraću. Ali u Srbiji je to, čini se, normalno, odnosno “stvarno, stvarno” predsjednik države govori da se u Srbiji (nije rekao kad) u pljeskavicama prodaje pseće meso. (Taj trenutak možete pogledati na 1:11:46)

Taj bi intervjuu, osim po “seckanim kučićima”, mogao ostati poznat i po tome što je voditeljica Jovana Jeremić izjavila da je “izneverovala” kad je vidjela da je Srbija dobila organizaciju specijalizirane izložbe Expo 2027., na što je predsjednik ostao vidno šokiran upotrebom riječi iznevjerovati u srpskom jeziku. 

U razgovoru s novinarkom srpske televizije Nova, prozvani Milivojević, inače oporbeni zastupnik u Skupštini Srbije, kaže da su tu priču o psećoj hrani radikali odavno izmislili, još 1990-ih, kad je on bio “otporaš”, a u Kruševcu je držao restoran brze hrane. 

VEZANI ČLANCI

- Čim sam se malo istaknuo u tim opozicijskim aktivnostima 9. ožujka 1991., učestale su bile te kontrole inspekcijskih službi. Restoran je zaista zatvoren 1995., bilo bi nekorektno da to ne kažem, dogodilo se trovanje majonezom, ali to je bio jedan jedini slučaj da se restoran zatvorio. Bilo je to zbog kupovne majoneze, to je bilo vrijeme sankcija - objasnio je Srđan Milivojević za Novu.rs. - Ja sam mislio da je to vrijeme ostalo daleko iza njih kad su postali naprednjaci. Međutim, očigledno su oni vraćeni na stara radikalska podešavanja i taj vokabular je vokabular kog se oni ne stide. Oni se ponose time - dodaje, komentirajući činjenicu da ga Vučić u intervjuu na nacionalnoj televiziji sada spominje u kontekstu “sjeckanih kučića”. I zaključuje:

- Ne zamjeram ljudima koji u to povjeruju, jer ipak to kaže nitko drugi do predsjednik države.

VIDEO Albin Kurti: Prošlo je to vrijeme da Srbija nekoga disciplinira

 

Komentara 14

Avatar Babakata
Babakata
12:38 03.07.2023.

Konačno se zna da je Pink vlasnik ovog glasila.

ŠA
Šaraf
16:09 03.07.2023.

Elon musk je Srbin

Avatar mikioni
mikioni
10:45 07.07.2023.

vecernji list.sr

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije