Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
diskriminacija
Povratak na članak

Zašto povratnik iz SAD-a mora plaćati porez na mirovinu?

Mirovine iz zemalja s kojima Hrvatska nema bilateralni ugovor oporezuju se u Hrvatskoj jednako kao i prihod od 
nesamostalnog rada

Komentari 329

DU
Dudek
21:34 27.10.2012.

Naši ekonomisti nemaju pojma o zdravoj ekonomiji. Umirovljenici iz vana ako troše svoje mirovine u Hrvatskoj to je profit i priliv svjezog novca. Ovako oni računaju samo na porez to je tako mala suma novaca. Zato se naši ljudi i nezele vraćati u zamlju gje su izigrani i puno nih egzistencialno uništeni.Moramo čekadi dok ovo sjeme nestane. Nije moje što me briga.Samo sam je vazan.

VL
OB
-obrisani-
10:23 28.10.2012.

nedostaje...mislim

VL
MA
marko53
21:36 27.10.2012.

mprelesn-nave-Mi nismo ništa ni dobili od Hrvatske. Djeca nam nisu besplatno školovana kao vama. nemamo kao vi (večina) besplatno zdravstveno, mirovine s 40,itd,itd. Mi dolazimo s novcem koji ćemo trošiti, i plaćati zdravstveno osiguranje. Kako ćemo imati bolje mirovine više ćemo trošiti a s PDV-om od 25 nisu mali prihodi za 4.5 milijuna lijenih.

VL
IR
IraZidovi
21:57 27.10.2012.

Koja je poanta ovoga svega? Mrznja domovinske i iseljene Hrvatske. Uspijeli su jos jednom.

VL
DU
Deleted user
21:33 27.10.2012.

Koji primati rade u ministarstvima mogao sam se sam uvjeriti u svibnju mjesecu ove godine kada sam dobio obavijest kako moram sam izračunati koliko poreza na mirovinu stečenu Njemačkoj moram mjesečno plaćati državi. Na moj odgovor da na svoju mirovinuu plaćam porez u Njemačkoj i k tome priložio uvjerenje njemačke porezne uprave, jedan "umni kapitalac" odgovorio mi je -"u Njemačkoj oporezovana mirovina ne oslabađa Vas od poreznih obaveza u Hrvatskoj"! Sva sreća taj krelac se više nije javio. Bilo bi mi strašno kada bi od svoje teško zarađene mirovine u stranom svijetu još morao plaćati ovakve nesposobne karikature u državnoj upravi.

VL
MA
macor
21:43 27.10.2012.

Najbolje bi bilo da se povratnici tretiraju kao branitelji. Pa nema veze sto ce brojka doci do 1 000 000. Oni da su domoljubi, bio bi im ponos da placaju porez u drzavi o kojoj su sanjali.

VL
MR
mrkiandjeo
09:36 28.10.2012.

pramac nabaci neki biznis ima ovde para.....

VL
KR
kresimirica
21:36 27.10.2012.

nave u svemu kaj bu u Hrvatskoj potrošil je pdv od 25%, a opet u cjenama je poreza u raznim oblicima 60%, pa kaj budu dobili ak im naplate jednu ili dve stotke? Većina bu iz principa ostala vani i i nebu nikad više htela pomagat državu, kak se ono reče - budu nam okrenuli hrbet! pr. država se tolko spremenila da više nije ono kaj je Dijaspora sanjala i pomagala!

VL
IR
IraZidovi
21:39 27.10.2012.

Kako su nas lijepo politicari posvadjali i stali izmedju nas. Sramota.

VL
KR
kresimirica
21:40 27.10.2012.

Dudek Pametno si zaključil. Jako pametno. Nebu se vrnili i ne žele pomagat, jer država više nije ono o čem su oni sanjali. A ziher nisu sanjali o NDH neg o demokratskoj državi!

VL
DU
Deleted user
21:41 27.10.2012.

Da pitam "umnjake" poput "pupoljak", "nave""mprelesn" -koje poreze oni plaćaju a ja ih ne plaćam dok boravim u Hrvatskoj. Tko veli da ja "koristim" bolnice na Vaš trošak? Ako mi zatreba, Bože nedaj" to plaća moje osiguranje. Drugo, za svakii metar autoceste koju koristim plaćam ne baš malu cestarinu. Preko svake litre benzina kojeg natočim u auto plaćam davanje za ceste i njihovo održavanje. Za svaki živježnu namiurnicu koju kupim plaćam za to odgovarajući pdv. Za tv plaćam predplatu kao i vi (ako je plačate). Ne plaćam porez na plaću jer ni ne radim više (a vi vjerojatno isto ne radite nego živite na državnoj grbači). Gdje onda država negdje na mene troši novac? "tko u Hrvatskoj ne plaća poreze ne bi trebao imati pravo glasa" teza je koju je Burduš koristio u svojim kampanjama, a namijenjena je baš maloumnicima tipa gore spomenutih. A što je s onim koji nigdje ne rade, ne plaćaju nikakve poreze - jer i njima onda trebalo oduzeti pravo glasa? Pravo glasa je zajamčeno Ustavom i nije vezano uz plaćanje ili neplaćanje poreza.

VL
LE
leurdovac
21:42 27.10.2012.

Plaća se porez na prihod, nije važno gdje je novac zarađen.

VL
MA
marko53
21:59 27.10.2012.

Pitanje je je li Hrvatska spremna odreči se imućnih umirovljenika zbog par kuna poreza. Tko ovdje gubi???

VL
Avatar pupoljak
pupoljak
21:47 27.10.2012.

Pa da, ovi iz dijaspore malo više vole Hrvatsku pa trebaju biti oslobođeni svih poreza. Heh, puna usta ljubavi za domovinu, ali takni kesu..... e onda je druga priča.

VL
MA
marko53
21:51 27.10.2012.

Evo Švicarci su spremni bogatije umirovljenike primiti bez obzira jesu li Švicarski državljani ili nisu. Zatosu bogati. Naše šuge ne bi ni Hrvate. Najbolje bi bilo da šaljemo novac, a da se i ne vraćamo.

VL
SA
sadmeimasadmenema
21:54 27.10.2012.

Bora ti. A zašto ja moram a nisam se maka iz ove zemje i cili svoj radni vik san joj da. A on sad dođe na gotovo dite , koristi sve blagodati i ne da ni šolde. Ma nemoj, Jadranka.nka. Daj mu ti đabe.

VL
DU
Deleted user
21:55 27.10.2012.

27.10.2012. u 21:52h Point_of_view je napisao/la: @stinatvrda, poanta je u tmoe da ti i ja placamo vec porez na mirovinu u Njemackoj a Hrvatska ima sklopljen ugovor s Njemackoj, kojim je dvostruko oporezivanje isljkuceno. Zbog toga svi oni, koji takav ugovor nemaju imaju problem. Ruku na srce, do sada nije bilo tog famoznog poreza i ne vidim da su se umirovljenici "trgali" da se vrate u Hrvatsku. Znaci problem je negdje drugje!? Jesi li spomenuo da se u Njemackoj placa porez na dobit od kamate (znaci stednja se oporezuje), da se placa porez na dobit kroz dividendu, da se placa porez na zivotna osiguranja... ========= nisam to ni spominjao, time bi ograničene mozgove još više opteretio. Nisu razumjeli ni jednostavne stvari, a kamli bi ovo razumjeli....

VL
VE
velikazmija
21:55 27.10.2012.

pupoljak što su oni dobili od hrvatske a koliko su dali pitaj mesića di su čekovi --

VL
Avatar pauk
pauk
21:56 27.10.2012.

kaj vi veliki hr.to niste pricali 91 onda je bilo pomozite spasite hr.atu lovu ste pokrali skupa sa vladom mozemo ostat tam gde smo zaradili penziju ali onda budete vi zaradili manje na vasem pljackaskom turizmu a o koristenju bolnica stari probudi se pa ti ih sam placas a niti pidamu ti nedaju badave pa od kud si ti dosel gde zivis ceste placa svaki sofer koji registrira auto i jos nekaj hr.lova je kuna a ne filiri i za kraj neznam zakaj trosim vreme sa dva bedaka odnosno tri (onaj kaj misli da nam moze uzet lovu)i spasit hr.koju su rasprodali a lovu pospremili.....

VL
MA
macor
22:01 27.10.2012.

Za drage iseljenike: Porez se placao i u NDH. A vi bi da vas gradani Hrvatske, napaceni i od rata i neimastine financiraju kad se vratite i kurc.ite pred njima kao najvisi domoljubi.

VL
« 1 2 3 4 5 6 ... 17 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.