Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI INTERES GRAĐANA

Zašto ne naplaćuju ulaz na Todorićevu jahtu?

Jahta 'Jana'
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/5
10.08.2017.
u 09:43

Iako se 1,4 milijuna eura čini puno, to zapravo i nije tako velika cifra u svijetu luksuznih jahti.

Djevojka na plaži kod Zadra razočarana je kad je čula da nema razgledavanja poznate Todorićeve jahte „Jana“, izložene u zadarskoj marini osim za ozbiljne kupce. „Zašto ne otvore tu jahtu da je javnost može vidjeti? Neka naplaćuju ulaz, 20 kuna po glavi", govori mi. Nema sumnje, interes građana je velik, moglo bi se zaraditi tako možda i par stotina tisuća kuna, vjerojatno bi dostajalo da se plati održavanje u Italiji s kojeg se upravo ovih dana vratila Todorićeva, a zapravo jahta u vlasništvu koncerna Agrokor, piše Deutsche Welle.

Cijena 26-metarske jahte iznosi 1,4 milijuna eura, bez poreza. Kada bi se svi zaposleni u Hrvatskoj dogovorili, morali bi dati ne jednu, već deset kuna da zajednički kupe jahtu, no i onda bi još nedostajalo za porez, održavanje, vez, gorivo, posadu, sredstva za čišćenje i ostalo što spada u redovite troškove ovakvog luksuza.

Jahta 'Jana'
1/23

Od svibnja se javilo 15 zainteresiranih potencijalnih kupaca koji sada mogu doći pogledati jahtu i odvesti je na probnu vožnju što je uobičajeno pri prodaji te vrste plovila. Potencijalni kupac mora dati garanciju ozbiljnosti ponude, a čak i za pregled jahte i probnu vožnju trebat će uplatiti naknadu.

Iako se 1,4 milijuna eura čini puno, to zapravo i nije tako velika cifra u svijetu luksuznih jahti. Dapače. Cijene drugih primjeraka modela Riva 85 oglašenih u specijaliziranim međunarodnim oglasnicima kreću se od dva do tri milijuna eura, mada je teško uspoređivati cijene jer su takve jahte rijetko „serijske". 

Jahta je stara 11 godina, no izgleda izvrsno i na njoj nema ni ogrebotine. Ima smještaj za osam osoba u četiri kabine, a svaka od njih ima toalet i tuš. Tu su i veliki salon, kuhinja, ali i roštilj na najgornjoj palubi. Postoji i smještaj za posadu. Jahta je duga 26 (preko svega), a široka 6,2 metra, što je zapravo zanimljivo, jer iako je (još uvijek) vlasnik najveće kompanije u zemlji, Todorić nije mario imati i najveću jahtu u zemlji, Piše Deutsche Welle.

Ključne riječi

Komentara 10

DU
Deleted user
09:55 10.08.2017.

Taj posvojni genitiv /Todorićeva jahta/ je posve netočan jer se de iure radi o Agrokor vlasništvu, dakle kupljeno od strane tvrtke - i zatim obilato korišteno za privatna ljetovanja, a da se nitko nije zapitao kako je to bilo porezno regulirano odnosno zašto je dotični imao CD tablice pred Poreznom upravom. A ta s neopisivima sadizmom tiješti male obrtnike, ugostitelje zbog 1 kugle sladoleda i slične akcije... Dok su zatvorili oči pred brojnim medijskim slikama obitelji Todorić kako ljetuje na jahti u vlasništvu tvrtke ili Todorića kako iz korporacijskog helikoptera puca po divljači na Biokovu... Svi su jednaki pred zakonom, ali zakon nije jednak prema svima!

Avatar niwrad
niwrad
10:20 10.08.2017.

To nije Todorićeva jahta, nego jahta od Agrokorovih dobavljača. Todorićev je jedino poslovni sustav koji je opljačkao dobavljače da bi Todorić mogao luksuzno živjeti.

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
13:41 10.08.2017.

Sve polako dolazi u red, usprkos sdpeju zivom zidu i mobstu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije