Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Starčević
Autor
Ivan Starčević

Zašto naše televizije nisu primijetile medijsku privlačnost Čilićeve Kristine

10.09.2014. u 12:59

Naše TV novinarstvo najgore je tamo gdje misli da je najbolje: u beživotnim vijestima i dnevnicima i tzv. političkim emisijama u kojima se gubi vrijeme i troši novac. Energija novinara rasipa se na beskorisne razgovore s političarima

Ono što zanima naše TV gledatelje, ne i naše komotne TV urednike, jest sve o tenisaču Marinu Čiliću, ali odmah. U trenutku u kojem je osvojio Otvoreno prvenstvo Amerike sve o njemu eksplodiralo bi u veliku vijest, pa tako i bilješka na Twiteru da je njegova lijepa djevojka Kristina Milković, Dubrovčanka s kojom je pet godina, još jedan njegov velik uspjeh, „njegov drugi Grand Slam“. Na našim televizijama nismo je se nagledali. Očekivanja TV gledatelja gladnih svake pojedinosti o junaku dana još jednom su iznevjerena. Jutros smo po stoti put vidjeli zašto.

U devet sati na Četvrtom programu počela je „A sada vlada“, jedna od radijskih emisija koje glume televiziju, što je nepatvoreni hrvatski raritet. U jezivo mali radijski studio nagurani su ministar i novinarska osoba. Snimaju ih TV kamere, jer je netko mudar s Hrvatske televizije, u potrazi za rješenjem zagonetke što je zapravo TV, logično zaključio da bi pričanje u studiju Hrvatskog radija moglo biti televizija (i to jeftina). Ovo dvostruko podcjenjivanje inteligencije gledatelja (i radijskih i televizijskih) još je gore kad se zna da „A sada vlada“, „U mreži Prvog“ i slični protokolarni podvizi s „Hrvatskog radija“ ne zaslužuju biti ni radijska ni TV emisija.

Ništa nije bolje ni u sinoćnjem dnevniku RTL-a u pola sedam gdje se pojavljuju dva ministra (turizma i rada) i beskonačno iznose svoje dojmove, ocjene i ostale svoje stvari. Umjesto da budu mali, po mogućnosti negativan dio neke novinarske priče od općeg interesa, oni se koriste televizijom za propagiranje svoje ustanove i svoje službe.

>>Ljevica našla svoju Željku Markić

>>Ako ti padne avion, a ministar si obrane, onda padaš i ti

>>Čilićeva Kristina oduševila strane medije: Ona je Marinov drugi Grand Slam!

Komentara 32

ĆA
ćaćaća
13:49 10.09.2014.

da je na meču bila drugarica milanka primjetio bi radman sa svojom pjongjang tv..

GV
golub Vaso
13:38 10.09.2014.

Kristina ne pati od medijske privlačnosti i pažnje, to je glavna premisa.

Avatar sajeta.kom
sajeta.kom
15:00 10.09.2014.

Do sda smo znali da Marin Čilić igra tenis dok smo za Đokovića znali tko mu je pjevao na svadbi.Nije njih briga za neki hrvatski uspjeh njima je bitan "region".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije