Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
09.09.2014. u 11:38

Sestra benediktinka Teresa Forcades, predstavljena kao „ikona europske ljevice“, dočekana je na Hrvatskoj televiziji skoro kao Ivo Josipović: u jednoj večeri pojavila se dvaput i odmah sutra ujutro još jednom

HRT se i ovaj put, kao da smo usred ljeta, proslavila reprizama: intervju sa sestrom Teresom Forcades (48) emitiran je u nedjelju navečer u cjelini na Četvrtom programu i u sjekirom skraćenom izdanju u „Dnevniku 3“ na Prvom programu. Najavljivan je cijelog dana, od ranog nedjeljnog jutra. Za one koji u nedjelju navečer nisu upamtili svaku njenu riječ, intervju je ponovljen u ponedjeljak na Četvrtom odmah poslije „Podnevnog dnevnika“. 

Tajna ove rijetke programske širokogrudnosti, kakvu na HRT zaslužuje samo predsjednik države, u nestašici je osoba koje bi zadovoljile stroge kriterije današnjeg uredničkog kadra. Sestra Teresa predstavljena nam je kao ljevičarka europskog kalibra, „ikona europske ljevice“, što je bilo dovoljno za prolaz. Osobu s njenom rodnom i političkom kvalifikacijom HRT traži od pojave Željke Markić i njenog masovno podržanog referenduma „U ime obitelji“. Teresa Forcades je i liječnica kao i gđa Markić, ali je protiv pobačaja i protiv fizičke homoseksualne ljubavi, što je izbačeno iz njenog skraćenog intervjua u Dnevniku 3, vjerojatno zato što to ne odgovara svjetonazorima strogih gospođa i gospode urednika. 

Novinar Dragan Nikolić vodio je intervju na španjolskom (koji govori skoro kao Goran Milić), a od gđe Forcades naslušali smo se političkih izjava o povezanosti kapitalizma i siromaštva, protiv materijalizma, hedonizma i konzumerizma u tolikoj mjeri da bi sad već jednom bilo vrijeme da na HRT-u netko shvati da je ozbiljna publika u tranzicijskim zemljama imuna na bilo kakvu, domaću ili stranu kopiju kritike kapitalizma – previše je ta kritika podsjeća na original što ga je slušala i podnosila 45 godina.

>> Ako ti padne avion, a ministar si obrane, onda padaš i ti

>> Dok u "Studiju 4" radijski novinar Milorad Šikanjić blista, Josip Leko petlja

Ključne riječi

Komentara 26

BA
bakulušić
13:11 09.09.2014.

Najčudnije tumačenje Tajne Presvetog Trojstva. Ovo ne bi mogli Pilsel, Pofuk ni ona teologinja Marija G. zajedno. Još samo nedostaje recenzija vlč. don Ivana Grubišića. Kako se vremena mijenjaju. SDP i svjetonazorski slične stranke štite i zastupaju interese homoseksualaca a časne sestre i južnoamerički svećenici zastupaju i štite napuštenu radničku sirotinju. Crkva je uvijek imala izražen stav kroz Socijalni nauk Crkve samo što se u javnosti nije mogao čuti a pojedinim stavovima svećenika i časnih sestara se uvijek pokušavalo manipulirati. Ništa čudno. Mediji u Hrvatskoj manipuliraju i izjavama pape Franje a kamoli neće izjavama časnih sestara. Da li se tko sijeća mariborskog biskupa Grmiča?

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
12:18 09.09.2014.

Ljevičarski mediji se toliko raspisali da sam pomislio da je časna sestra reinkarnacija Josipa Broza .

CR
CroHR123
12:58 09.09.2014.

Odlično napisano. A za one kojima je to toliko čudno - pa imamo mi primjere "katoličkih svećenika" i u RH koji nemaju nikakve veze s katoličanstvom, pa se iz nekog razloga svim silama trude ostati u Crkvi. Valjda po onoj da se neprijatelja treba uništiti iznutra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije