Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u prigodi pravoslavnog Božića

Zašto Milanović nije pozvan na domjenak SNV-a? Pupovac otkrio razlog

Zagreb: Predsjednik Zoran Milanović sazvao je konferenciju za medije
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/5
05.01.2023.
u 15:24

Na primanje stiže i prvi potpredsjednik vlade Srbije i njezin šef diplomacije Ivica Dačić. U Zagreb je stigao i predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov koji je zajedno s Pupovcem potpisao o Deklaraciju o suradnji Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na primanju u prigodi pravoslavnog Božića koje priređuje Srpsko narodno vijeće, u petak u 12 sati, u hotelu Westin. Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednica Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Anja Šimpraga, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.   

Na primanje stiže i prvi potpredsjednik vlade Srbije i njezin šef diplomacije Ivica Dačić. U Zagreb je stigao i predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov koji je zajedno s Pupovcem potpisao o Deklaraciju o suradnji Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije

"Mi se sutra ne nalazimo zbog prošlosti i prebrojavanja tko je što radio u prošlosti. Nalazimo se da bismo radili za drukčiju budućnost u odnosu Hrvata i Srba. To znači da rješavamo pitanja nestalih, ratnih zločina. Ja imam mnoga lica i u pamćenju imam mnoge glasove koji su u prošlosti govorili jezikom koji nije za jezik budućnosti. Ali sam s mnogima stvarao budućnost Hrvatske, i europsku i susjedsku. Očekujem da ćemo svi biti posvećeni ne etiketama, nego onome što trebamo činiti da bismo imali drukčije odnose i budućnost", kazao je Pupovac o dolasku Dačića. Ni Žigmanov nii Pupovac nisu htjeli otkriti u kojim će se formatima sutra održati susreti između službenog Zagreba i službenog Beograda. 

Novinare je zanimalo dolazi li na primanje predsjednik države Zoran Milanović i je li uopće pozvan

"Zvali smo ga više puta. Ove godine nismo zato što smo se malo umorili od pozivanja", kazao je Pupovac. 



 

Komentara 70

LL
Litos(l)av
15:28 05.01.2023.

HDZ-ov koalicioni partner okuplja male Slobe, šikanira hrvatske institucije i sve to premijer nijemo promatra.

Avatar Cantor
Cantor
15:50 05.01.2023.

Zabraniti SPC i rastjerati tu gomilu. Dačić? Pa je li moguće da on nije do sada dobio zabranu ulaska u Hrvatsku? A i čemu se ja uopće čudim, još je dobro da taj ne sjedi u „hrvatskom” saboru....

AT
atlantisind
16:18 05.01.2023.

Zoka je nepozeljan jer je rekao istinu o Pupovcu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije