Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STUDENTI
Povratak na članak

Zašto medicina? Da brzo nađem posao ili odem van

Žele studije iz biomedicine i zdravstva, ne žele građevinu, teologiju

Komentari 2

NV
novo vriijeme
13:40 06.07.2014.

Članak daje iskrivljenu sliku o liječnicima jer nakon statističkog istraživanja da je najpoželjniji studij medicina daje izjavu dva studenta koji imaju pogrešnu motivaciju i stvara nakaradnu sliku o liječnicima kao proračunatim osobama. Neka daju podatak iz istraživanja o motivima upisaa na medicinu, jer sigurno je da većina upisuje studij jer ga voli. Nema dobrog liječnika bez ljubavi za ovu struku i ljude.

VL
PR
pravakuna
19:39 06.07.2014.

Ovu statistiku niste trebali ni raditi jer je stannje takvo već zadnjih 20-30 godina. Ukratko, na teže studije (strojarstvo, elektrotehniku, fiziku, matematiku i medicinu) idu većinom muški uz primjedbu da na matematiku i medicinu idu u dobrom broje one pametnijee ženske. Humanističke znanosti su debelo rezervirane za ženske i nešto tuplji dio muškog roda (to so vam ovi u politici i ekonomiji). Eto to vam je gruba analiza i sinteza, a pošto posla nema za nikoga (osim za nešto liječnika jer starimo ubrzano) oni iz tehničkih i medicinskih znanosti će imati mogućnost izbora da odu u inozemstvo, a oni ostali će tražiti ćaćinu vezu u državnoj upravi tako da se utopimo još brže. Jesam li neštp izostavio/la ? Filozofski ukinuti na 10 godina da se raskuži od kadrova a la Pusić i Puhovski, a ruku na srce i ne trebaju nikome.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.