Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Orbán krahirao, a Kaczyński slavio
Povratak na članak

Zašto je mađarska desnica pala, a poljska nije

Viktor Orbán simbol “neliberalne demokracije” u Europi doživio je na lokalnim izborima svoj najveći poraz dosad

Komentari 13

IV
ivanjoksimovic
08:49 16.10.2019.

Ne brinite vi za Orbana. Cela opozicija se protiv njega ujedinila . To je prosto neodrzivo. Cim pocne kupoprodaja mandata povadice oci jedni drugima.

VL
GV
golub Vaso
08:34 16.10.2019.

soroš plaća ovaj članak

VL
BI
billynik
09:48 16.10.2019.

Veliki demokrati se brinu za Orbana, bio je dobar dok je plesao kako Soroš i ekipa traže a sad je diktator. Ma bravo.

VL
DU
Deleted user
09:33 16.10.2019.

Žao mi je Soroševaca i njihovih tlapnji o porazu Orbana. Bilo bi bolje da razmišljaju što će im se dogoditi sa Plenkyem u HR. Spremaju li veliku koaliciju? Jer samo tako će moći zadržat vlast. A posli toga će narod progledati.... Što Znači, za 4 godine i malo više by,by Sorošu u Hrvatskoj!

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:45 16.10.2019.

orbanovi su u nekim mjestima poraženi samo zato što se cijela oporba ujedinila i na jednoj listi izašla. čekamo da prođe godina dana, kad će pojedini članovi koalicije biti jako nezadovoljni, pa će izlaziti iz koalicije van. znate, kad se porazdijele mjesta, uvijek ima nezadovoljnih. jel oni znaju kolku potporu ima koja članica koalicije? ne znaju, al za svoju stranku vjeruju da je najjača u toj koaliciji. sad slijede mučni razgovori. članstvo očekuje pozicije, kojih nema dovoljno za sve. nije orban izgubio, i dalje mu je stranka najjača. koja je to stranka iz koalicije sama prikupila 40 i više posto glasova? ni jedna. o kakvom porazu govorite? samo treba pričekati, i vidjeti što će se događati.

VL
MU
muh
09:36 16.10.2019.

Orban je dobio još više glasova nego na EU izborima tako da to o porazu so samo željie.

VL
DO
domxerex
09:55 16.10.2019.

Kada ja neoliberalnu demokraciju nazovem diktaturom odmah dobijem dva crvena za jedan post i 7 dana zabrane. Kada to uradi novinar onda je to sasvim uredu.

VL
ZO
zoranos
09:49 16.10.2019.

Bilo kako bilo Mađarska je danas gospodarski jaka država i Mađari uopće ne žive loše. Naravno nije to zapad po standardu, ali nije niti HR, a da ne govorim o nekim drugim.

VL
GA
galadriel
10:28 16.10.2019.

U cjelosti uzevši Fidesz je ponovo pobjedio u Mađarskoj jer je odnio više gjasova od opozicije i kad bi bili parlamentarni izbori opet bi dobili 2/3 u parlamentu. Što se usporedbe tiče s Poljskom, to vam ispada laž, jer je u Poljskoj na lokalnim izborima koji su prethodili parlamentarne, Waršawa "pala" ali parlamentarne nisu. Budući da su to sada u Mađarskoj ipak bili lokalni izbori, u nekim mjestima je Fidesz izgubio ali u većini ipak je dobio izbore. nekoliko većih gradova između ostalog glavni grad je preuzela opozicija. Zapravo Budimpeštom je upravljao jedan nestranački čovjek uz potporu vladajuće stranke - kao uostalom i u zagrebu. Dakle u Budimpešti je pao njihov Bandić. Opozicija je izvela sve moguće bravure i ono što je najzanimljivije, ujedinila se opozicija, gle vraga : u zgrljaj su pali lijevi, i liberali, i šorošisti i..zamisli čuda i ultradesničari! Dakle antisemiti i rasisti sa progresivcima! Osim toga u Budimpešti su tijekom vremena stekli biračko pravo i stranci, europski, da ne mislite ono - migranti, npr. predavači i studenti sa CEU - ali njih oko 100.000, brižno instruirani od opozicije. Oni i nisu državljani Mađarske, ali po zakonima EU mogu steći biračka prva za lokalne izbore, pod uvjetom da su na toj lokaciji duže prijavljeni i imaju boravak. To je prevagnulo. Razne afere su bili samo odvlačenje pažnje. Dakle da zaključimo, u Mađarskoj JE vladavina prava, a i NIJE diktatura!

VL
DO
domxerex
09:56 16.10.2019.

Poljski premijer je obećao glasačima napraviti ... Ispravite me ako griješim ali zar to nije posao vlade i premijera!?

VL
Avatar Uskok
Uskok
14:07 13.11.2019.

Ko će drugi nego drug Silvije...Orban dobije treće izbore zaredom sa 53% glasova, a on je po Silveki "krahirao"...ništa slično druže, ništa slično...

VL
Avatar southman
southman
08:47 16.10.2019.

Orban i njegovi prijatelji su svi od reda multimilijunaši nastali za vrijeme njegove vlasti. To ljudi u Budimpešti puno bolje vide nego oni iz provincije. I u tome leži cijela istina rezultata lokalnih izbora jer je medijska blokada u Mađarskoj skoro veća nego u doba najcrnjeg komunizma.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.