Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naftni biznis
Povratak na članak

Tajna odnosa sa sjevernim susjedom: Zašto izvozimo naftu u Mađarsku?

Pretpostavka je da Hrvatska taktizira čekajući odluku arbitraže u Washingtonu na kojoj bi mogla izgubiti milijardu dolara

Komentari 130

AD
adminka
08:16 28.05.2020.

kradu nas u naturi

VL
ZA
Zapresictkon
07:30 28.05.2020.

Treba netko javno objaviti, bez navijanja za bilo koju od dvije sestrinske stranke, cijelu kronologiju, naravno i ulogu gdina Nike Dalića kao clana uprave Ine. Pljackaši, unistavaći, fuj

VL
DU
Deleted user
06:53 28.05.2020.

zna plenkovic zasto se nafta sa hrvatskih polja transportira u madjarsku i dalje..nakon sto je ugasena rafinerija sisak koja je preradjivala domacu naftu (hrvatska drzava polovinu vlastitih potreba za naftom moze osigurati iz domacih izvora) uskoro ce biti ugasena i i rafinerija u rijeci to je glavni cilj mola...

VL
TU
tulipani
08:19 28.05.2020.

ministar ćorić,luda u službi mađarske jučer kaže da je kapacitet prjevoza željeznicom maksimum 150 000 tona.pa svi koji išta znaju znaju da jedan vagon cisterna ima nosivost oko 60 tona. ako hrvatske željeznice nemaju mogućnost da od siska do rijeke(ne više od 200 km) prevezu godišnje više od 2500 takvih vagona onda svu upravu i ministra prometa treba potjerati da se više nikada ne čuje za njih.ali naravno da to naši ,,novinari,, ne znaju..........

VL
TU
tulipani
07:49 28.05.2020.

naftu,kao i sve ostalo izvozimo a ne prerađujemo zato što stvarni gazde hdz-a tzv.desni liberali,apostoli,tehnomenadžeri iz panorame(šeks,šlkegro,valentić,mateša,gregurić,škegro) žele praznu hrvatsku kako bi šavorić i ekipa sve dobili za badava i prodali strancima.naravno,oni imaju nerednu crkvu koja arlauče i kleveće sveve protivnike njihove kao ,,komunjare,,, masone,, ,,srbe,, i osigurava im da prođu na izborima......tu je i naša vrla znanstvena zajednica i mediji.jučer je ćorić -profesor na ekonomskom fakultetu rekao da je isplativije izvoziti naftu nego ju prerađivati.da to izjavi neki profesor u njemačkoj,austriji ne bi bilo mišije rupe u koju bi se mogao sakriti od sramote.a naši ekonomisti već tri dana šute.tu je i ovaj javni klozet od novina u vladsništvu biskupije iz austrije kojim rukovodi pop iz posavine koji već tri dana ne može napisati da rafinerije imaju i takve ,,velesile,, poput bjelorusije,albanije,makedonije a našim mozgovićima se to ne isplati.države prave rafinerije i prerađuju uvoznu naftu a naši već postojeće ne mogu održavat,zatvaraju ih i izvoze sirovinu.pa to je za poludit.......

VL
Avatar nosac
nosac
07:23 28.05.2020.

imamo manje domaće nafte nego su naše potreba li nafta se izvozi jer je višak ? bravo uskoro će nam hdz-ovci objašnjavati da je ekonomski isplativije izvoziti trupce hrasta nego raditi parket ili namješta, a njihove pristalice će reči daa tako je crveni kmeri podmeću i lažno optužuju....

VL
AN
antiekstremist
07:13 28.05.2020.

Karakaš kad već pišeš kronologiju onda je napiši u potpunosti. Napiši da je prvih 25% plus jednu dionicu prodao Račan. Napiši da je pokušaj nagodbe za arbitražu u Washingtonu blokirao MOST i tako doveo hrvatsku u izgubljenu poziciju. Napiši da je naftu isplativije prodati mađarima nego je proliti u Savu jer se radi o višku sirovina . Napiši da Sisak ne radi već godinama. Napiši da je potpisan ugovor o modernizaciji rafinerije Rijeka. Dakle napiši sve !

VL
Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
08:17 28.05.2020.

Sisak stvara godišnji gubitak u radu od 250 Mil kn. Ekonomija crvenih je ekonomija ULJANIKA. Natući 2 milijarde kn minusa.

VL
JF
jfk
08:57 28.05.2020.

Suludo je crpiti sirovu naftu, izvoziti je nekome a onda tuđu uvoziti za vlastitu proizvodnju. Nema tog ekonomskog stručnjaka ni političara koji me može uvjeriti u suprotno.

VL
AJ
ajdemipopusi
08:35 28.05.2020.

Rafinerija u Sisku je otpisan slucaj. Tehnologija za proizvodnju je zastarijela, oprema totalno zapustena i svaka proizvodnja u rafineriji u Sisku je direktan atak na zdravlje ljudi u Sisku. Nije bez razloga Sisak na prvom mjestu po oboljelima od raka u cjeloj EU. Zaboravite na Sisak, okrenite se Rijeci, za njih se isplati borit, unaprijedit i nastavit sa radom.

VL
DU
Deleted user
06:52 28.05.2020.

U Ini su suspendirali kolektivni ugovor, prisilili zaposlenike na potpisivanje aneksa sa 60% plaćenog radnog vremena i to sve u dogovoru s vladom.

VL
Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
08:16 28.05.2020.

Račan je prodao 25% Ine s pravom prvokupa drugih 25% za 500 mil dolara, Sanader 25 % za 2 milijarde dolara.

VL
LU
luks
07:30 28.05.2020.

Nije pitanje gdje ...nego po kakivoj cijeni

VL
Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
07:09 28.05.2020.

MOL je kupio dionice od hrvatskih braniteljskih udruga koje su ih dobile od hrvatske države za pomoć siromašnim braniteljima. Glavni operativac bila je Jadranka Kosor. Upitati treba gospođu Kosor kako je to operativno izvela i uspjela MOL-u isporučiti braniteljske dionice i time promijeniti strukturu upravljanja Inom. Gospođa Kosor o tome šuti kao zalivena a prva je u kritiziranju današnje vlasti koju je izravno svojim operativnim radom od Sanaderovog doba dovela u trajne neprilike. Jer je bila poslušna u cilju održavanja isključivo svoje "karijere".

VL
Avatar nosac
nosac
07:32 28.05.2020.

sanader je na sudu rekao da ima 30 miljuna kuna na 25 računa, 100 skupocijenih slika vrijednih miljune i 30 nekretnina i da je to zaradio prodavajući slikice, pjesmice i knjigice po austriji prije 90-ih...kako možete toliko mrziti hrvatsku da podržavate takve lopine ???!?!??!?!?!?!?

VL
Avatar markoii123
markoii123
11:26 28.05.2020.

Kriminal isti kao i u gotovo svim segmentima ove vlade,vjerodostojno 100%.

VL
DD
ddh
10:54 28.05.2020.

Karakas opet konstruira stvari tako, da na tapetu stavlja HDZ i pritom bez imalo srama tvrdi kako je sve pocelo 2008-e. Ali je stvarnost drukcija, iako to nitko od ljevicara i pristalica Markicke (MOST) ili Zekanovica iz mrznje prema HDZ-uu nece priznati. INU je MOL-u prodala /poklonila Racanova vlada. Poklonila radi toga, jer vjerojatno namjerno nisa tada vrlo (Zasto? Provizije Jurcicu ili Linicu?) profitabilni izvori nafte u Sirije usli u vrednovanje INE, a koji su sami vrijedili vise od ca. 600 mio. €, koliko je MOL platio za 25% plus 1 dionica INE i plus pravo MOL-u, da ima pravo veta na svaku odluku upravnog odbora INE. S tim je prakticno upravljanje INA-om predano u ruke Madjarima. Kad je Sanaderova vlada sa raznim fondovima prodala ca. 22,5% INE za ca. 2.9 miliardi €, prenos prava na upravljanje INA-om je bila puka formalnost, jer su "strucnjaci" Linic i Jurcic sa prenosom prava na veto Madjarima ustvari to upravljanje prodali. A sto se sada prodaje nafte tice, to je bila odluka upravnog odbora INA-e koja je vodila racuna o profitabilnosti i to se sve moze i kod INE i Janafa provjeriti. Jedna stvar je ipak nerazumljiva. S kojim pravom si novinari koji su sto se tice naftnog poslovanja nepismeni dozvoljavaju, da oni prosudjuju, dali su odluke INE i Janafa ispravne. Po tom deliriju kritika na poslovanje INE i uloge i ovlasti Vlade u nadzornom i upravnom odboru INE, moglo bi se zakljuciti, da bi vodjenje INE trebalo prepustiti smrdjlivcima iz Indexa.

VL
DU
Deleted user
06:58 28.05.2020.

ministar coric prica gluposti o isplativosti prerade nafte u madjarskoj a ne u hrvatskoj...nekad mali mol je preoteo giganta inu...a coric prica o energetskoj nezavisnosti da covjek pukne od smijeha...

VL
RS
rasta sev
10:58 28.05.2020.

Vrijeme je da se prizna kako je rafineriju u Sisku najisplativije potpuno zatvoriti i likvidirati kao takvu, jer to bi bilo gomilanje minusa i opet na kraju propast.Općenito INA je bila bankaomat za političare na razne načine i moramo biti svjesni da to nije od 90-tih, tako je bilo i prije.

VL
Avatar nosac
nosac
07:01 28.05.2020.

da pogodim opet su krivi račan, sdp , most, petrov itd. gamad lopovska .....

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.