Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kako se snalaze

Zašto hrvatskim proizvođačima nije lako u EU?

Hrvoje Matijević kulen
Foto: Deutsche Welle screenshot
16.05.2014.
u 08:36

Primjer kako se poduzetnik, proizvođač autohtonih hrvatskih kobasica, snalazi na europskom tržištu i s europskim propisima

Hrvoje Matijević je prema shvaćanjima Europske banke za obnovu i razvoj uzorni poduzetnik. Od EBRD-a je dobio pomoć u proizvodnji kobasica.

Cilj je podignuti proizvodnju na profesionalnu razinu. Kako bi stekao dragocjena iskustva Hrvoje Marijević otišao je, zahvaljujući EBRD-u, na studijsko putovanje u Italiju, kod proizvođača mesnih delikatesa u Parmu. Njegov proizvod nije obična kobasica već kulen. Ova delicija proizvodi se samo jednom u godini, i to u prosincu. 

>>U industriji hrane jedino je rješenje udruživanje

 

Komentara 8

Avatar Neron
Neron
08:56 16.05.2014.

Odličan uvod - a gdje je članak? Što se to događa s ovim portalom? Reklame iskaču kao lude, naslovi ogromnog djela članaka su tipa: Kupili su kauč, a onda vidjeli ovo, Pogledajte što je vidio na cesti, Nije mogao vjerovati kad je čuo ovo, Pogledajte kako se hrane Hrvati... Gdje je nestalo ozbiljno novinarstvo? VL se sve više pretvara u portal žute senzacije. A kad ništa nije senzacionalno, onda se malo podeblja naslov! Dajte malo više novinarstva - za senzacije je zadužen 24 sata.

FR
frabrne
09:12 16.05.2014.

Neron, VL je još donekle ako se usporedi s drugim portalom gdje se uglavnom koriste riječi poput: skandal, drastično, stravično, šokantno, monstrum, manijak itd.

KN
knezica
09:11 16.05.2014.

A kako će se snaći u EU, kad im i u Hrvatskoj podmeću klipove i tjeraju u bankrot. Uveli da se svinjama mora puštati muzika da ne dobiju slom živaca! Uveli da koke moraju imati prostora više nego djeca od proizvođača... Sve rade samo da unište i u tome na žalost uspijevaju. Ova Vlada ima zadatak, poslanje da uništi Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije