Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Zaštitarima Sokola oteli Zabin novac

10. svibnja 2006. u 20:14 6 prikaza

Dvojica naoružanih razbojnika s motociklističkim kacigama jučer oko 8.30 presrela su i orobila zaštitare Sokol Marića koji su u poslovnici Zagrebačke banke na Trgu Stjepana Konzula 1 nosili novac. Pred 29-godišnjeg zaštitara, koji se s vrećom novca uputio prema poslovnici banke, dotrčao je jedan od razbojnika te mu je repetiravši pištolj i uperivši ga u zaštitara naredio da mu preda vreću s novcem i legne.

Udarivši zaštitara pištoljem u glavu, koji je pao na tlo, razbojnik je uzeo vreću s novcem i službeni pištolj od zaštitara. Neslužbeno se doznaje da je šteta više od pola milijuna  kuna, a razbojnici su nakon pljačke pobjegli. Zaštitar koji je zadobio oguljotine i hematome na glavi jučer nije bio voljan za razgovor s novinarima. Lakše je ozlijeđen, no nije tražio pomoć u bolnici.

Iako su u blizini Zabine poslovnice trgovina i poslovnica Hrvatske lutrije, zaposlenici su kazali da ništa nisu vidjeli. Da se nešto dogodilo, shvatili su tek pošto se na mjestu događaja pojavila policija.  S obzirom na to da je prepad izvršen ujutro, razbojnici su očito znali u koje vrijeme treba krenuti u pljačku. Moguće je i da su razbojnici imali nekog "unutra", tko im je  javio točno vrijeme transporta novca.

Nakon pljačke, već uobičajeno, blokirani su svi izlazi iz grada, a za razbojnicima je organizirana opsežna potraga.

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo