Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zaštitar optužio ženu za krađu, a sad joj trgovački centar mora platiti odštetu

Zaštitar se ženi nije ispričao za svoje neprimjereno ponašanje što ju je naročito povrijedilo.
12. srpnja 2020. u 17:53 46 komentara 60719 prikaza
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Trgovački centar u Osijeku mora platiti odštetu tužiteljici iz Čepina zbog pretrpljenog stresa i posljedica nakon što ju je zaštitar na izlazu iz trgovine pred svima osumnjičio za krađu. Tužiteljici, zbog povrede prava osobnosti, pripada 10 tisuća kuna sa zateznim kamatama, a trgovački centar mora nadoknaditi i parnički trošak od 5450 kuna.

grad Split POKRENUTA POTRAGA Drska pljačka pošte u Splitu: Prijetio pištoljem djelatnicama i ukrao novac

Tužiteljica je u tužbi sudu navela kako je 3. svibnja 2018. godine bila u trgovačkom centru u Osijeku te je na blagajni kupljenu robu platila bankovnom karticom. Kada je kupljenu robu stavila u torbu i krenula od blagajne prema izlazu, zaštitar u trgovini viknuo je za njom: "Ej, gospođo, što to imate u torbi?" i ona je na taj poziv zastala, ali je on i dalje vikao, tako da su to čule sve osobe u trgovini, njih 20-ak.

Žena se zaustavila i odgovorila dovoljno glasno da se čuje da u torbi ima robu koju je kupila i svoje osobne stvari, na što je zaštitar u prisutnosti drugih kupaca i dalje vikao: "Što to imate u torbi?" Uplašena takvim njegovim ponašanjem, odmah se vratila do blagajne te je pred kupcima, zaposlenicima trgovine i zaštitarom iz torbe istresla sve stvari i upitala: "Što je ovdje vaše, a da nije plaćeno?" Uplašena, pod stresom i duboko povrijeđena molila je osoblje da se pozove voditelj trgovine koji je ubrzo i došao. Voditelj joj se ispričao i predložio joj da sav događaj može opisati i proslijediti mailom u centralu trgovačkog centra, piše Glas Slavonije.

Huawei PROMO Huawei Next Image: Inspirirajte svijet svojom fotografijom i osvojite vrijedne nagrade

Zaštitar se ženi nije ispričao za svoje neprimjereno ponašanje što ju je naročito povrijedilo. Kod žene se stvorio osjećaj grube povrede njezina dostojanstva te je morala zatražiti i liječniku pomoć. Završila je i kod psihijatra te joj je postavljena dijagnoza - akutna reakcija na stres te joj je prepisana određena terapija, piše Glas Slavonije. 

Iako se trgovački centar protivio tužbi kao neosnovanoj u cijelosti, jer ne može biti odgovoran za ono što je počinio zaštitar koji nije njihov zaposlenik, sud je utvrdio da je tužbeni zahtjev tužiteljice osnovan u cijelosti. Sud nije prihvatio ni svjedočenje zaštitara, jer se njegov iskaz nije slagao s iskazom zamjenika voditelja trgovine. Zaštitar je rekao da nije bio siguran je li ukrala kutijicu za naočale, jer je imala sličnu.

Zaprati kanal Večernjeg | Autor :

Boris Rogoznica
REKAO DA JE NE POZNAJE
Boris konačno progovorio o aferi: 'Žao mi je što sam povrijedio najmilije'
Tri dana Zagreba i okolice za obitelj
IZLETI
Tri dana Zagreba i okolice za obitelj: Lovite tartufe, doznajte sve o legendarnim coprnicama i zmajevima te špiljskom nakitu
  • tomislav10:

    Čuvar (ne zaštitar) je trebao osobu pozvati sa strane u posebnu prostoriju i provjeriti sadržaj torbice. Ali danas je svatko čuvar, i osobe sa nultom razinom socijalne inteligencije.

  • Starotopoljanin:

    Zar je samo deset tisuca dobila, proci toliku torturu i takav sok dlzivjeti. Trba kazniti debelo tog cuvara, kao i trgovinu, pa ce drugi luta razmisliti, kako prici postenoj gospodi. Sramota ih bilo.

  • pepic:

    Savjetuje da napise mail centrali trgovackog centra a onda na sudu kazu da nemaju nista s tim jer zastitar nije njihov uposlenik !? Daklem prevaranti i lazovi ! Eto vam sad pa si pisite mailove !