Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vladino rješenje
Povratak na članak

Zaštićeni najmoprimci imat će taj status do lipnja 2023. godine

U Udruzi vlasništvo i posjed nisu zadovoljni rješenjem i vjeruju da će se odštete koje će dobiti od Strasbourga brojiti u milijardama.

Komentari 12

Avatar Mabolimekrac
Mabolimekrac
07:44 09.02.2018.

U temelju svake revolucije lezi pljacka. Al, da ce ova kod nas trajati skoro 80 godina, eeee to je vec i bogu dosadilo. Bando lopovska...

VL
CH
Challenger
08:09 09.02.2018.

Kad će istjerati one koji su 90-tih provalili u stanove i uz pomoč HDZ-a ih zadržali? Legalizacija kriminala zbog kupovine glasova!!

VL
Avatar nekakav
nekakav
09:17 09.02.2018.

znači, u tuđem stanu si 25 godina, vlasniku plaćaš mjesečno dvije kutije cigareta, za to vrijeme u stan ne ulažeš ništa, on propada i sve manje vrijedi, i sad ćeš vlasniku to vratiti u jadnom stanju, a tebi će država još pomoći? tebi koji 25 godina nisi mogao steći neki drugi, svoj, stan, kuću, baraku?! živimo u državi gdje se svima pomaže koji mogu i trebaju sami nešto steći, privrijediti, a onima koji nešto imaju i privređuju, njima se vlasnička prava umanjuju i uskraćuju. u pravoj državi sve ove u tuđim stanovima ako se sa vlasnikom nisu u stanju dogovoriti, plaćati mu kolko traži (to vlasnik ima pravo, da se razumijemo, jer je to stvar dogovora dviju strana), izbacilo bi se van, bez obzira ima li vlasnik stana svoju kuću/stan ili ne, za stanara je to nebitno, on se nek sam pobrine. zapadni svijet je pun beskućnika, u usa imate cijela naselja šatora. ali to se nije vidlo na snimkama kamera one rakete od neki dan, jel da? :)

VL
Avatar Niškorist
Niškorist
10:46 09.02.2018.

To je smo za stanove ili i za imanja,vile,zemljišta ?

VL
ZG
Zgwizz
14:55 09.02.2018.

U tekstu se potkrala mala greška - Računica pokazuje da se ne radi o 240 miliona kuna nego Eura!!! Zgodna brojka, rezultat državnog reketa i pogodovanja interesnoj skupini. Pa ćemo tako svi mi platiti njihovo stanovanje unazad 20 godina, uključujući i slijedećih 5 što nije ušlo u kalkulaciju. Pa gdje toga ima osim u Hrvatskoj?!

VL
DO
doktorica
09:39 09.02.2018.

sramota,otimanje tuđeg vlasništva još 5 godina ozakonjuje država,pa gdje toga još ima

VL
MI
Mikiz
14:34 09.02.2018.

Upravo je napravljen prvi korak prema najvecoj pljacki poslije pretvorbe i privatizacije. Nije ni cudo kad se vecinom radi o stanovima koji su u bivsem sistemu pod sumnjivim okolnostima dosli u zk vlasnistvo raznih interesnih skupina ,politicara ,odvjetnika od kojih neki imaju i vise neuseljivih stanova koje su kupovali za bagatelu. Zna se kome se pogodduje ovakvim zakonom,a sve na teret stanara kojima je onemoguceno svoje legalno steceno stanarsko pravo pretvoriti u apsolutno vlasnistvo kao sto su to imali mogucnost stanari u drustvenim i nacionaliziranim stanovima.

VL
GS
Gogi_st
15:50 09.02.2018.

Nema u ovom nacrtu zakona nikakve ravnoteze,lobisticki zakon...sve je napravljeno po sistemu -"tko jaci, taj tlaci ". Pusta lova ce se potrosit, a rjesenje polovicno i dugotrajno. Da se sagrade ili kupe novi stanovi stvar se mogla rijesit u godinu dana.

VL
MA
MarkoKosmicki
10:42 09.02.2018.

sto vi mislite da je lako odreci se stancuge u centru grada koju ss uzurpirali 45. godine i prisvojili ,to je teski mulj,nista od toga jer pola politicara imaju takav slucaj,

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.