Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'turistička' replika

Zastavu je Grabar Kitarović uručila vukovarskoj Udruzi silovanih žena

19.11.2014.
u 11:48

Kolinda Grabar Kitarović, tijekom jučerašnjeg programa obilježavanja vukovarske tragedije, posjetila je tu udrugu i članicama uručila hrvatski stijeg s kninske tvrđave

I dok su se u Sabornici oštrile teške izjave i zastupnici se natjecali tko će iskazati žešće zgražanje zbog toga što je gradonačelnica Knina Josipa Rimac darovala zastavu s vrha kninske tvrđave predsjedničkoj kandidatkinji HDZ-­ove koalicije Kolindi Grabar Kitarović, taj je trud bio, čini se, uzaludan.

Stoga što, naravno, nije darovana originalna zastava iz 1995. (koja je u muzeju), nego "turistička" replika, a i stoga što zastupnici nisu znali da je u međuvremenu ta zastava završila u rukama udruge "Žene u Domovinskom ratu". Kolinda Grabar Kitarović, naime, tijekom jučerašnjeg programa obilježavanja vukovarske tragedije posjetila je tu udrugu i članicama uručila hrvatski stijeg s kninske tvrđave, kao simbol zajedništva sa ženama koje su tijekom Domovinskog rata preživjele strahote ratnog zločina silovanja.

Predajući im stijeg, predsjednička kandidatkinja poručila je da će "sav svoj autoritet buduće predsjednice RH usmjeriti kako bi se zločinci, koji i danas slobodno šetaju Vukovarom, napokon izveli pred hrvatski sud i odgovarali za zločine koje su počinili". ­ Stijeg ćemo rado čuvati do naše pobjede (do trenutka kad će zločinci odgovarati) nakon čega ćemo ga pohraniti na prikladnom mjestu, odgovorile su članice Udruge Kolindi Grabar Kitarović.

>>Blog Sunčica - ratni zločin nad ženama Vukovara

>> Burić: Tko je ta Josipa Rimac da poklanja nacionalno blago s kninske tvrđave?

>> 'Zastave s tvrđave kninski su suvenir, darujemo ih i za svatove'

>> Rimac darovala Grabar Kitarović zastavu s kninske tvrđave

>> Grabar Kitarović: Svatko može primiti zastavu, zašto ne i ja

Komentara 147

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
12:00 19.11.2014.

Kolinda iz dana u dan pokazuje kako je najbolja osoba za predsjednicu...

LE
legalis..
11:52 19.11.2014.

Mudra žena,nadasve. Nadam se i buduća predsjednica umjesto slučajnog predcednika

AN
ancica99
12:12 19.11.2014.

Svaka čast Kolinda! Sve kvalitete da nam Kolinda bude predsjednica kakvu Hrvatska treba!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije