Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Škabrnji

Grabar Kitarović: Svatko može primiti zastavu, zašto ne i ja

Kolinda Grabar Kitarović u Škabrnji
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/12
17.11.2014.
u 17:40

Draže mi je da se zastave dijele, nego da se spaljuju, branila se K. Grabar Kitarović zbog dobivene zastave s kninske tvrđave

– Svaki hrvatski građanin ima pravo primiti zastavu, zašto to pravo meni oduzimate? Više od 200 zastava je podijeljeno, meni je draže da se one dijele, nego da se spaljuju. Zar biste je vi odbili? – komentirala je danas u Škabrnji Kolinda Grabar Kitarović, HDZ-ova predsjednička kandidatkinja, novinarske upite nakon što se digla bura jer joj je kninska gradonačelnica Josipa Rimac poklonila zastavu s kninske tvrđave koja je simbol hrvatske, a nikako HDZ-ove pobjede.

Božidar Kalmeta, zadarski gradonačelnik i potpredsjednik HDZ-a, nije se pojavio u Škabrnji, a na upite novinara K. Grabar Kitarović odgovorila je da njega treba pitati je li pokretanje istrage protiv njega razlog što nije tamo. Sutra u Vukovaru ona ne očekuje dvije kolone.

– Doista se nadam da ćemo poslati lijepu sliku pijeteta i sjećanja i da će sutra svatko od nas zatomiti svoj osobni ponos i da ćemo se pokloniti žrtvama Vukovara kao danas ovdje u Škabrnji i da ćemo pokazati to jedinstvo, to jedinstvo koje smo iskazali početkom 90-ih kada smo se borili za samostalnost i oslobodili zemlju od agresije jer stvarno je došlo vrijeme da se prestanemo dijeliti, da budemo jedinstveni da pustimo Vukovarce na čelo kolone a za nas ostale nema veze gdje smo, glavno je da smo tamo i da se poklonimo onima koji su dali život za Vukovar – rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

Na pitanje hoće li sutra biti u protokolarnoj koloni ako se ona formira i što ako bude blokirana, kazala je da će biti među ljudima.

– Ne vjerujem da će itko blokirati kolonu, nije nitko blokirao kolonu niti prošle godine. Ponavljam idemo svi zatomiti osobni ponos. Idemo Vukovarcima dati da vode tu kolonu kao što su vodili obranu Vukovara. Nemojmo Vukovar taj jedan dan u godini kada ga posjećuje politička svita od toga raditi nešto što dijeli narod. Idemo taj dan doista gledati i tretirati kao dan sjećanja na žrtve, dan pijeteta prema tom herojskom gradu, a ostatak godine idemo razgovarati o tome što se stvarno događa, koji su stvarni problemi ljudi u Vukovaru, a to su problemi egzistencijalne prirode – rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

>> Grabar Kitarović prozvala Vladu zbog Šešelja

>> Kalmeta o otvaranju istrage: To su sve stare stvari, dokazat ću svoju nevinost

Komentara 173

DR
Drivoex
18:53 17.11.2014.

Ta zastava pripada svakom Hrvatu pa i budućoj predsjednici

LI
Lisce
17:48 17.11.2014.

HDZ kao državotovorni pokret bi u normalnoj državi u kojoj na vlasti nisu oni koji je nisu željeli imao pravo na puno veće stvari, kamoli na zastavu. Istina, ona pripada svim građanima Lijepe naše kojima je stalo do boljeg sutra.

SU
sungtakedo
17:57 17.11.2014.

Zastava pripada prije svega, Franji Tuđmanu koji je hrvatski narod doveo do tisućljetnog sna, slobode koja nakon toliko godina ima gorak okus u ustima kada vidimo tko je do sada sve bio na vlasti. Ako će Kolinda kao buduća predsjednica slijediti Tuđmanova načela onda pripada i njoj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije