Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zaredali napadi na Karlovčane, gradski i županijski vijećnici traže odgovore i rezultate od policije

Ne bilježimo velik broj teških kaznenih djela koja bi u velikoj mjeri ugrožavala sigurnost građana, kaže načelnik PU Tomislav Kotić
30. ožujka 2016. u 21:00 1 komentara 606 prikaza
18.04.2012., Osijek - u Drinskoj ulici u Osijeku, nepoznata muska osoba vec neko vrijeme napada i pljacka starice, ilustracija.
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Tražit ću posebnu tematsku točku na jednoj od sjednica Gradskog vijeća o stanju sigurnosti u Karlovcu. Već mjesecima tražim od nadležnih da mi se odgovori što se poduzima kako bi se stanje popravilo, ali pravog odgovora nema. Želim konkretne odgovore što se poduzima da bi se osjećaj sigurnosti Karlovčana popravio – kazao je karlovački reformist Ivica Margarin. On, ali i laburistice Snježana Kirinić i Ana Milašinović, vijećnica u Županijskoj skupštini, ističu kako su brojni napadi na Karlovčane koji su zaredali, kao i uništavanje javne imovine postali ljudima nepodnošljivi. Samo u zadnjih mjesec dana prijavljena su dva silovanja, dva vikenda zaredom građani su napadnuti u ranim jutarnjim satima, jednom 28-godišnjak u Zvijezdi, pa 30-godišnjak u Novom centru. Lakše su ozlijeđeni, otuđen im je novac, a krivci nisu nađeni. Uništene su velike pisanice na Trgu bana Jelačića, uništena dječja igrališta.

– Krivci nisu nađeni i to ulijeva nesigurnost građanima. Nakon svega ne mogu prihvatiti ocjenu policije da je stanje sigurnosti u gradu zadovoljavajuće kada to nije tako. Ne kažem da policija ništa ne radi da otkrije ili spriječi počinitelje, ali rezultati toga nisu vidljivi – tvrdi Margarin. Iz PU karlovačke ne mogu komentirati navedene događaje jer su istrage u tijeku.

– Iako svako kazneno djelo kod građana izaziva određeni stupanj nesigurnosti i straha, ne bilježimo velik broj teških kaznenih djela koja bi u velikoj mjeri ugrožavala sigurnost građana – stoji u odgovoru načelnika PU Tomislava Kotića. Ističe da je policija lani intervenirala čak 10.000 puta na poziv građana.

>> Pljačkaš pošte još u bijegu, lopova u trgovini na Gazi djelatnice same svladale 

>> Dvojac ženu (90) tražio vode, ona ih pustila u kući pa je opljačkali

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • Avatar ćešnjak
    ćešnjak:

    Policiji nije mjesto u policijskoj postaji već na ulici,u parkovima...kome to smeta očito nema dobre namjere.