Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesiguran grad?

Zaredali napadi na Karlovčane, gradski i županijski vijećnici traže odgovore i rezultate od policije

18.04.2012., Osijek - u Drinskoj ulici u Osijeku, nepoznata muska osoba vec neko vrijeme napada i pljacka starice, ilustracija.
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
30.03.2016.
u 21:00

Ne bilježimo velik broj teških kaznenih djela koja bi u velikoj mjeri ugrožavala sigurnost građana, kaže načelnik PU Tomislav Kotić

Tražit ću posebnu tematsku točku na jednoj od sjednica Gradskog vijeća o stanju sigurnosti u Karlovcu. Već mjesecima tražim od nadležnih da mi se odgovori što se poduzima kako bi se stanje popravilo, ali pravog odgovora nema. Želim konkretne odgovore što se poduzima da bi se osjećaj sigurnosti Karlovčana popravio – kazao je karlovački reformist Ivica Margarin. On, ali i laburistice Snježana Kirinić i Ana Milašinović, vijećnica u Županijskoj skupštini, ističu kako su brojni napadi na Karlovčane koji su zaredali, kao i uništavanje javne imovine postali ljudima nepodnošljivi. Samo u zadnjih mjesec dana prijavljena su dva silovanja, dva vikenda zaredom građani su napadnuti u ranim jutarnjim satima, jednom 28-godišnjak u Zvijezdi, pa 30-godišnjak u Novom centru. Lakše su ozlijeđeni, otuđen im je novac, a krivci nisu nađeni. Uništene su velike pisanice na Trgu bana Jelačića, uništena dječja igrališta.

– Krivci nisu nađeni i to ulijeva nesigurnost građanima. Nakon svega ne mogu prihvatiti ocjenu policije da je stanje sigurnosti u gradu zadovoljavajuće kada to nije tako. Ne kažem da policija ništa ne radi da otkrije ili spriječi počinitelje, ali rezultati toga nisu vidljivi – tvrdi Margarin. Iz PU karlovačke ne mogu komentirati navedene događaje jer su istrage u tijeku.

– Iako svako kazneno djelo kod građana izaziva određeni stupanj nesigurnosti i straha, ne bilježimo velik broj teških kaznenih djela koja bi u velikoj mjeri ugrožavala sigurnost građana – stoji u odgovoru načelnika PU Tomislava Kotića. Ističe da je policija lani intervenirala čak 10.000 puta na poziv građana.

>> Pljačkaš pošte još u bijegu, lopova u trgovini na Gazi djelatnice same svladale 

>> Dvojac ženu (90) tražio vode, ona ih pustila u kući pa je opljačkali

Komentara 1

DU
Deleted user
21:22 30.03.2016.

Policiji nije mjesto u policijskoj postaji već na ulici,u parkovima...kome to smeta očito nema dobre namjere.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije