Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vinica

Zaražen svećenik, mještani pozvani da se jave epidemiolozima

Svećenik
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
27.08.2020.
u 22:09

Predsjednik Stožera CZ-a općine Vinice Miroslav Kelemenić i načelnik Marijan Kostanjevac pozivaju mještane na pojačani oprez i potrebu pridržavanja pojačanih epidemioloških mjera u naredna dva tjedna, odnosno do smirivanja epidemiološke situacije.

S obzirom da je u vašoj Župi Vinica Covid pozitivan svećenik, a izvorište epidemije je svadba koja je inicijalno dovela do širenja virusa u populaciji unutar vaše Općine, predlažem pojačani oprez i upozorenje za stanovnike, a koji se odnose na pojačane epidemiološke mjere, piše u dopisu koji je u Općinu Vinicu danas stigao iz Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije.

Zavod kao pojačane mjere preporuča nošenje maski u otvorenom i zatvorenom prostoru, dezinfekciju ruku, socijalnu distanca među stanovnicima, kontrolu rada i okupljanja u ugostiteljskim objektima u kafićima, restoranima, klubovima i sl., kontrolu okupljanja i druženja ispred trgovina i sličnih objekata, predlaže odgodu organizirane manifestacije koje su predviđene u općini, pojačanu kontrolu i trijažu djece prilikom prijema u vrtić i neprimanje djece roditelja koji su u samoizolaciji, zatvoranje staračkih domova za posjete i izlaske... 

Preporučuju i da se rad u trgovinama organizira tako da se između smjena odredi stanka za čišćenje i dezinfekciju, te odgodu treninga i nogometnih utakmica na području te općine u sljedeća dva tjedna, do smirivanja epidemiološke situacije. 

Pozvali su stanovnike da se jave na broj pripravnosti epidemiološke djelatnosti Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije 099/211-9802 ako su bili u neposrednom kontaktu sa svećenikom, ako su primali pričest, obavljali savjetovanja, kućne posjete, pogrebe i ispovijedi od 19. do 24. kolovoza. Posebno se poziva one koji su na misi u nedjelju bili čitači, ministranti i aktivni sudionici, kao i oni koji su primili pričest.

Slijedom tog dopisa, predsjednik Stožera CZ-a općine Vinice Miroslav Kelemenić i načelnik Marijan Kostanjevac pozivaju mještane na pojačani oprez i potrebu pridržavanja pojačanih epidemioloških mjera u naredna dva tjedna, odnosno do smirivanja epidemiološke situacije.

Video - Pojavile su se reinfekcije koronavirusom: Naši stručnjaci objasnili su što to znači

Ključne riječi

Komentara 12

DU
Deleted user
07:30 28.08.2020.

Zatvoriti Crkve kao i teretane i noćne klubove!!!!!!

DM
drazen.muhvic
06:04 28.08.2020.

U ovom slučaju najugroženiji su mali ministranti...

MO
montrose
23:40 27.08.2020.

Zatvaraj te Crkve , inace ce biti tesko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije