Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE IDE NA BOLJE

Zaraza koronavirusom u Italiji se i dalje brzo širi: Dosad je preminulo 1.016 ljudi

Kontrola zdravlja putnika na granici između Slovenije i Italije
Foto: Borut Zivolovic/PIXSELL
1/6
12.03.2020.
u 18:36

Na intenzivnoj njezi trenutačno su hospitalizirana 1.153 pacijenta, njih 125 više nego jučer

Zaraza koronavirusom u Italiji i dalje se brzo širi. Niti danas situacija nije ništa bolja.

Naime, u Italiji je trenutačno 12.839 oboljelih od koronavirusa, 2.249 više nego jučer, dok je ukupni broj zaraženih - uključujući žrtve i one koji su se oporavili - dosegao brojku od 15.113 osoba.

U posljednja 24 sata preminulo je još 189 osoba pa je tako koronavirus i Italiji odnio 1.016 života, objavljeno je na konferenciji talijanske Civilne zaštite.

Jučer je, primjerice, umrlih bilo 196 više u odnosu na dan ranije.  

Na intenzivnoj njezi trenutačno su hospitalizirana 1.153 pacijenta, njih 125 više nego jučer.

Kako pravilno oprati ruke i zaštititi se od virusne i bakterijske infekcije?

Od ukupno 12.839 aktivnih slučajeva, 6.650 pacijenata nalazi se u bolnici sa simptomima bolesti dok je 5.036 ljudi u kućnoj izolaciji.

Inače, talijanska vlada u karantenu je stavila cijelu državu, a od jutros su zatvorene sve trgovine osim onih prehrambenih. Ne rade niti tržnice, kafići, restorani, muzeji, kina, kazališta, frizeri, a zabranjena su sva okupljanja pa čak i ona privatna.

Otvorene su samo trgovine s hranom, kiosci, ljekarne, benzinske, pošte i banke, a na snazi je i posebna mjera držanja razmaka od jednog metra između više osoba.

GALERIJA Prizor koji se rijetko viđa: Ulice talijanskih gradova su puste

Kontrola zdravlja putnika na granici između Slovenije i Italije
1/16
Ključne riječi

Komentara 1

IV
ivanjoksimovic
20:04 12.03.2020.

Kinezi su širenje covid-19 maestralno stavili pod kontrolu, a u nesposobnoj Evropi se siri brze nego bilo gde drugo. Od onolike Kine svega 80.000 se zarazilo i svega par hiljada umrlo, dok u "mocnoj" Americi od obicnog gripa samo u ovoj sezoni je preminulo 20.000 ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije