Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Migranti oštetili ogradu groblja? Mislili da je slovenska prepreka

Iako znaju da ilegalna migrantska ruta prema Sloveniji prolazi kroz Cvetlin i Jamno i nitko nema ništa protiv migranata
07. studenoga 2018. u 13:29 15 komentara 1814 prikaza
Foto: Screenshot/Google Maps

Mještane sela Cvetlin u općini Bednja uznemirila je u srijedu ujutro oštećena ograda mjesnog groblja, a pretpostavlja se da su to učinili migranti koji pokušavaju prijeći hrvatsko-slovensku granicu, priopćeno je iz Općine, u kojoj drže da zasad nema razloga za poduzimanje nekih posebnih sigurnosnih mjera jer nije bilo slučajeva oštećivanja privatne imovine.

Migranti Kupovali su hranu Beljak: 'Gospođa je prijavila tamnopute radnike jer je mislila da su migranti'

Granična policija u ophodnji je uočila da je oštećena ograda mjesnog groblja, a pretpostavlja se da su ilegalni migranti, koji su u noćnim satima s utorka na srijedu na tom predjelu prelazili hrvatsko-slovensku granicu, misleći da su naišli na žičanu prepreku sa slovenske strane, prerezali nosivu žicu na vrhu ograde kako bi je savili i lakše je prešli, stoji u priopćenju.

Iako znaju da ilegalna migrantska ruta prema Sloveniji prolazi kroz Cvetlin i Jamno i nitko nema ništa protiv migranata, stanovnici cvetlinskoga kraja, posebice samačka kućanstva i vlasnici vikendica, uznemireni su i brine ih sigurnosni aspekt, "odnosno nikako im nije svejedno tko im se u noćnim satima kreće oko kuća, a boje se i provala u vikendice“, ocjenjuje u Općini.

migranti Je li moguće I policajci i migranti su preko granice počeli švercati - migrante

Ističe se također da zasad nema razloga za poduzimanje nekih posebnih sigurnosnih mjera, budući da, prema raspoloživim informacijama, dosad nije bilo slučajeva oštećivanja ili krađe privatne imovine građana od strane migranata, kojima je prvenstven cilj da granicu prijeđu što prije i što brže se udalje s graničnog područja.

Iz općinske uprave Bednje mještane su ipak pozvali da u noćnim satima zaključavaju vrata.

ogorčena glumica
Marijana Mikulić: Moj sin ne govori, ne gleda u oči i ne odaziva se na svoje ime, a terapija počinje tek za 6- 9 mjeseci
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati
 • Androniko:

  Ah jadni, svojim dobromislećim postupcima nas polako privikavaju na uništavanje groblja (vjerojatno zbog simbola - križeva).

 • Krotila4:

  da nije mijesno groblje dužine slovenske-hrvatske granice,savUdrijske vale do mađarske,nemojte ih šititi, dokaz da se šečU po hrvatskoj,Božinoviću,podnesi ostavkU

 • Avatar matteo999
  matteo999:

  Afroazijski uljezi neometano švrljaju Hrvatskom, šta rade organi reda???