Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požežani počinju kampanju za vraćanje sudova
Povratak na članak

Zar je financijski opravdano da se zatvorenici na sud voze 35 km umjesto 2 km?

–Ne samo da Općinski sud treba biti u Požegi nego i Županijski jer ako tako ne bude sutra će u pitanje doći opstanak zatvora – poručuje saborski zastupnik Dražen Đurović.

Komentari 9

RE
rennes
13:35 26.03.2014.

Mogu se požežani kiseliti i negodovati koliko ih volja, ALI nema zdrave logike u tome da sud za veće teritorijalno područje bude u malenoj i relativno izoliranoj Požegi, kao i da ista sudski bude nadležna za Slavonski Brod, koji jee drugi najveći grad u Slavoniji, a šesti u državi! Zanimljivi su argumenti ekipe iz Požege oko tradicije, zatvora, sudske zgrade, voženja do zatvora ... Na sve bi se ove argumente moglo isto tako jako lako i debelo argumentirano odgovoriti i iz Broda! Zanimljivo je da ne spominju da je u Požegi značajno manje sudaca, da godišnje sud ima višestruko i neusporedivo MANJE predmeta nego onaj u Slav. Brodu, da Brod pokriva značajno veće područje, s mnogo više općina i stanovnika... A glede putovanja i racionalnosti istoga; isto vrijedi i za troškove koje će imati svi oni (službene osobe, klijenti, ...) koji zbog sudskih poslova budu neminovno morali potegnuti do udaljene Požege, iz Broda, a osobito istočnih dijelova, kao što su primjerice; Slavonski Šamac, Sikirevci, Vrpolje, Velika Kopanica ...

VL
RE
rennes
13:44 26.03.2014.

U Požegi, koja broji jedva nešto više od 20 tisuća stanovnika, godišnje je neusporedivo manje sudskih predmeta nego u Slavonskom Brodu! Na sudu u Brodu ima značajno više sudaca, a i predmeta, s obzirom da sam grad ima preko 60o 60 000 stanovnika, što je trostruko više stanovnika, i drugi je najveći grad u Slavoniji, a šesti u Hrvatskoj! Brod pokriva i značajno više stanovnika, u višestruko više općina nego Požega! I još jedan vrlo bitan element, koji ekipa iz Požege ne voli spominjati je da se Sl. Brod nalazi na izrazito prometnom i važnom geografskom položaju, a gradu gravitira velika većina općina u novo zamišljenoj sudskoj regiji, da je na križanju dvaju autocesta, uz izrazito prometnu granicu ... što upravo iziskuje smještaj sjedišta suda u blizini!

VL
RE
rennes
13:49 26.03.2014.

I još nešto na kraju! Gdje se to, u uređenom svijetu, kojeg želimo biti dio, sjedišta sudova smješta u malena mjesta, koja su još i prometno relativno izolirana?!! Bez uvrede bilo kome ali, Požega se nikako ne može mjeriti sai sa Slavonskim Brodom, niti prometnim položajem, brojem stanovnika, gravitacijskim utjecajem, značajem u širem državnom kontekstu... A ne živi se na prošlosti i nekadašnjem sjaju!

VL
RE
rennes
13:57 26.03.2014.

"Poznato je da je Općinski sud u Požegi bolje rangiran nego onaj u Slavonskom Brodu – istaknuo je gradonačelnik Neferović." Ma nemoj, po čemu to?!! Činjenici da ima značajno manje predmeta na godišnjoj razini, pa tako i manje posla negonego preopterečeni sud u Sl. Brodu! Požega samo ima jak lobi, nesrazmjeran veličini i značaju grada, koji je nerijetko, kroz posljednjih 20 godina, na štetu Grada Slavonskog Broda i njegovih građana, osigurovao razne prednosti Požegi !

VL
RE
rennes
14:17 26.03.2014.

"Zar je financijski opravdano da se zatvorenici na sud voze 35 km umjesto 2 km?" Ovo je isključivo senzacionalistički naslov! Može se postaviti i kontrapitanje! Zar je financijski isplativo da razno sudsko osoblje, odvjetnici, stranke u postupku, vještaci, ... putujuuju 35 kilometara u udaljenu i prometno relativno izoliranu Požegu?! A takvih bude sigurno značajno više, s obzirom da Slavonski Brod i njemu gravitirajuće općine imaju neusporedivo više stanovnika od male Požege!

VL
Avatar mlijeko
mlijeko
15:06 27.03.2014.

Saborski zastupnici iz Slavonskog Broda bolje kotiraju nego saborski zastupnici iz Požege, i iz pozicije i iz opozicije. Očekujem da se saborski zastupnici iz Požege Đurović, Ronko i Lucić podnesu ostavke na saborske fotelje iz protesta. Na taj način bi pokazali da im je stalo do Požege a ne do fotelje ...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.