Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
03.05.2014. u 14:00

Kao da prošlogodišnji skandali tijekom obilježavanja tužnih obljetnica na Plitvicama i u Vukovaru nisu bili dovoljni za kakvu pouku, i jučerašnja komemoracija za 12 mučki pobijenih redarstvenika u Borovu Selu postala je vijest tek zbog dubokog razdora između branitelja i vlasti. Vođene prethodnim aferama, i televizijske kuće ondje su ziheraški poslale izvjestitelje znajući da se otamo neće vratiti praznih ruku. I nisu. Školski su uzeli izjave zaraćenih strana pa uperili kamere u T. Karamarka, olako odašiljući poruku kako iza podjele stoji HDZ, potom spakirali tehniku i otišli.

Ama baš nitko nije se zapitao o pozadini ovog dugotinjajućeg sukoba. Da jest, otkrio bi javnosti da je braniteljska populacija danima ranije odaslala pomirbeni prijedlog da se održi zajednička komemoracija, uz molbu da se satnica pomakne na neki pristojni sat kako bi branitelji iz udaljenijih krajeva stigli na vrijeme, te da njihovoj molbi nije bilo udovoljeno. Zašto je tome tako, nismo doznali. Grebući po površini, novinarka RTL­a tek je ustvrdila kako su obitelji žrtava žalosne zbog podjela, ali da nitko nije htio pred kamere. Pred njezinu nije, ali pred konkurenciju jest, pa smo s Nove TV čuli potresnu izjavu sestre poginulog redarstvenika koja je u suzama priznala da je duša boli jer nije znala u koju će kolonu.

Na novinarima zasigurno ne leži odgovornost za ovaj bezumni sukob, ali posredovanje činjenica i cijele istine svakako, pa i traganje za rješenjem koje uključuje i dovođenje sukobljenih strana za isti stol. Obljetnica Oluje je pred vratima, ne ponovilo se.

MINUS

­"Ulica će se zvati Kalelarga ako većina Zadrana to želi, ali pisat će se s "K" i jednim "L" jer ja tako kažem", veli gradonačelnik Kalmeta, a novinarka RTL­a šuti

PLUS

Premda je izrastao u nogometnu superzvijezdu, Ivan Rakitić i dalje je na raspolaganju svim televizijskim novinarima za izjavu, tako i sinoć nakon šokantnog trijumfa Seville

Komentara 18

MX
MXLCLGTG
14:40 03.05.2014.

Da su vlast i branitelji podijeljeni to se znalo od pocetka mandata ove vlade,jer kako stvari stoje za ovu vladu branitelji su jedno veliko opterecenje a ne Partner koji bi realno trebalo ukljuciti na rijesavanju zajednicki problama.posto ova Vlada nije ine zeli sa braniteljima rijesavati Probleme dijalogom vec samo vladinim uredbama i zakonima bice i dublji podijela.

LU
lukabulic
14:26 03.05.2014.

¸poznato je to podmetabnje vladajućih i što gore serbima bolje naravno da mislim na prosrpsku vladu i vladajuće i na pantovčaku i banskim dvorima - a kod izmijene lex-a pričali su o zaštiti branitelja - nedaj im bože -mislim nalim na branitelje što im ova dezerterska vlast želi-

DU
Deleted user
19:04 03.05.2014.

freda matića zovu ministrom bez branitelja ............ vukovarci kažu ne samo to već i bez prijatelja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije