Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Zar je birokratsko sitničarenje nužno i na premijeru

Povjerenstvo bi i zbog svog integriteta trebalo voditi računa da se ne bavi administrativnim sitničarenjem, to više kad je objašnjenje dužnosnika, kao u ovom primjeru, logično.

Komentari 3

ZM
zmik
15:53 18.06.2022.

Svrha Imovinske kartice dužnosnika trebala bi isključivo biti usporedba njegove imovine prije stupanja na dužnost s onom nakon prestanka obavljanja dužnosti, kako bi se utvrdio mogući nesrazmjer između primanja i stećene imovine. Na taj način bi se mogla utvrditi eventualna zloporaba položaja u svrhu stjecanja nezakonite imovinske koristi. Sve drugo je iživljavanje članova povjerenstva nad ljudima koji su nešto postigli u životu, za razliku od njih.

VL
07
070274
13:36 18.06.2022.

Dragi moj Marinko, u jednome se slažemo, ne treba sitničariti, ali, "ne lezi vraže". Prije 5-6 dana, moj sin profesionalni ribar, dobio je zapisnik inspekcijskog nadzora koji je obavljen od strane inspektorata iz Rijeke ( mi živimo na dubrovačkom područjuu ) na 5 stranica. Prema tom zapisniku traži se očitovanje prekršitelja, mog sina. Njegov prekršaj se sastoji u tome da je okružujućom mrežom plivaricom lokardarom ulovio 20kg širuna i 10kg bukava a prema pravilima ta vrsta mreža je namijenjena za izlov širuna, plavice, skuše, iglice, i srdele goleme, to jest male plave ribe, osim srdele koja nije dozvoljena lokardarom nego sardenarom. Između ulova plave ribe, dozvoljeno je izloviti 30% druge ribe, u ovom slučaju, bukve. Kako je 10kg bukve 33% ili ČAK 1 kg više od dozvoljenih 9kg, inspektori iz Rijeke su mog sina pozvali na red, to jest očitovanje o slučaju. Kazna vjerojatno slijedi a kolika će biti to sam vrag zna. A ti sad prosudi sam što je birokratsko sitničarenje i trebamo li svi biti isti pred zakonom ili ima ISTIJIH

VL
TO
tolitol
15:54 18.06.2022.

Radi se o tipičnom pristupu naše birokracije naslijeđenom iz Austrougarske: opali kaznu pa će sljedeći put paziti. Tako se inače uništavaju privatnici već 30 godina koliko smo navodno u tržišnom gospodarstvu. To što je ovaj put Plenković "nastradao" ne mijenja problem. Treba mijenjati opći pristup, izreći upozorenje građanima ili tvrtkama u prekršaju i u slučaju naknadnog nepoštovanja pravila, izreći kaznu. Sve ostalo je treniranje strogoće i stavljanje javnog sektora u nadređeni položaj svima drugima.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.