Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Zapovjednik Kobri uvjetno osuđen zbog neprocesuiranja prekršaja

Uz Rudolfa Tadića su zbog trgovanja utjecajem i zloporabe položaja na uvjetne kazne od po godinu dana zatvora, svaki uz rok kušnje od četiri godine osuđeni i Tomislav Rubinić i Saša Matejčić
17. listopada 2018. u 16:56 3 komentara 1726 prikaza
Presuda
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Zbog trgovanja utjecajem i zloporabe položaja na uvjetne kazne od po godinu dana zatvora, svaki uz rok kušnje od četiri godine nepravomoćno su osuđeni Rudolf Tadić, Tomislav Rubinić i Saša Matejčić. Tadić, koji je bio zapovjednik mobilne jedinice Kobre i Matejčić koji je bio policajac u toj jedinici dobili su i zabranu obnašanja policijskog posla u trajanju od po četiri godine.

Zdravko Marić Ivica Beti Kazne političarima mogu se naplatiti samo iz plaća tijekom trajanja mandata, a ne i nakon njega

Prema optužnici, 29. travnja 2015. Matejčić je nazvao Tadića te ga je molio da intervenira jer su Tadićevi ljudi, odnosno Matejčić u prometnoj kontroli zaustavili Matejčićevog šogora Bruna Dubrovića. Dubrović je vozio kamion koji nije imao pripadajuće tablice, pa je  Rubinić molio Tadića ga se prekršajno ne sankcionira. Ovaj je nakon toga nazvao Matejčića, nakon čega se ponovo javio Rubiniću, poručivši mu da je sve “Riješeno”.

Kako je išla dinamika događaja utvrđeno je iz snimki tajno snimljenih razgovora, a obrazlažući presudu sutkinja Daniela Kustec, rekla je da su te snimke bile jedan od odlučnih dokaza.

-  Nitko od vas nije osporavao da ste komunicirali, no te razgovore ste pojašnjavali tako da otklonite kaznenu odgovornost od sebe. Sud vašim obranama nije vjerovao - kazala je sutkinja u obrazloženju. 

Božićna zabava
SAVRŠEN BOŽIĆNI PARTY ZAČINJEN KREATIVNIM JELIMA
Božićna zabava za pamćenje ili noćna mora? Organizacija božićnog partija ne mora predstavljati dodatni stres
 • rightside:

  a da vas pitam nesto ,,hoce li zbog istog djela,neprocesuiranja prekrsaja, ili tocnije nasilja sa smrtnim posljedicama, ubistava itd od strane srpske "nejaci"biti osudeni ovi iz ravnateljstva policije, ili bozinovic ili mozda neki druker plenkovicev??

 • BANZO:

  Ako su prisluškivali taj razgovor onda imaju i onaj u svezi gosp. pardon, druga Linića???ili će biti od kuda mi to?? jedino nisam spomenuo kojega Linića???

 • Avatar joydivision
  joydivision:

  Jeli tko sumnjao? Možda gosp Penava?