Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravomoćno osuđeni

Zapovjednik Kobri uvjetno osuđen zbog neprocesuiranja prekršaja

Presuda
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
17.10.2018.
u 16:56

Uz Rudolfa Tadića su zbog trgovanja utjecajem i zloporabe položaja na uvjetne kazne od po godinu dana zatvora, svaki uz rok kušnje od četiri godine osuđeni i Tomislav Rubinić i Saša Matejčić

Zbog trgovanja utjecajem i zloporabe položaja na uvjetne kazne od po godinu dana zatvora, svaki uz rok kušnje od četiri godine nepravomoćno su osuđeni Rudolf Tadić, Tomislav Rubinić i Saša Matejčić. Tadić, koji je bio zapovjednik mobilne jedinice Kobre i Matejčić koji je bio policajac u toj jedinici dobili su i zabranu obnašanja policijskog posla u trajanju od po četiri godine.

Prema optužnici, 29. travnja 2015. Matejčić je nazvao Tadića te ga je molio da intervenira jer su Tadićevi ljudi, odnosno Matejčić u prometnoj kontroli zaustavili Matejčićevog šogora Bruna Dubrovića. Dubrović je vozio kamion koji nije imao pripadajuće tablice, pa je  Rubinić molio Tadića ga se prekršajno ne sankcionira. Ovaj je nakon toga nazvao Matejčića, nakon čega se ponovo javio Rubiniću, poručivši mu da je sve “Riješeno”.

Kako je išla dinamika događaja utvrđeno je iz snimki tajno snimljenih razgovora, a obrazlažući presudu sutkinja Daniela Kustec, rekla je da su te snimke bile jedan od odlučnih dokaza.

-  Nitko od vas nije osporavao da ste komunicirali, no te razgovore ste pojašnjavali tako da otklonite kaznenu odgovornost od sebe. Sud vašim obranama nije vjerovao - kazala je sutkinja u obrazloženju. 

Komentara 3

RI
rightside
17:21 17.10.2018.

a da vas pitam nesto ,,hoce li zbog istog djela,neprocesuiranja prekrsaja, ili tocnije nasilja sa smrtnim posljedicama, ubistava itd od strane srpske "nejaci"biti osudeni ovi iz ravnateljstva policije, ili bozinovic ili mozda neki druker plenkovicev??

DU
Deleted user
20:41 17.10.2018.

Ako su prisluškivali taj razgovor onda imaju i onaj u svezi gosp. pardon, druga Linića???ili će biti od kuda mi to?? jedino nisam spomenuo kojega Linića???

DU
Deleted user
17:27 17.10.2018.

Jeli tko sumnjao? Možda gosp Penava?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije