Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOUPORABA POLOŽAJA

Naplaćivala participaciju pacijentima koji nisu imali dopunsko, pa sebi uzela 78.500 kuna

šalter
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL/Ilustracija
1/2
19.03.2021.
u 11:03

Osumnjičena je kroz razdoblje od sedam godina umjesto predaje novca u bolničku blagajnu, isti uzimala sebi.

Žena (49) sumnjiči se za zlouporabu položaja i ovlasti. Kako je priopćila zagrebačka policija, 49-godišnjakinju se sumnjiči da je radeći u administraciji jedne zagrebačke bolnice od 2010. do studenog 2017. iskoristila i zlouporabila svoj položaj i dane joj ovlasti temeljem ugovora o radu.

Naime, sumnja se da je, u obavljanju svojih poslova, naplaćivala bolničku participaciju izravno od pacijenata koji nisu imali dopunsko zdravstveno osiguranje, a nalazili su se na bolničkom liječenju. Iako je tako primljen novac, sukladno bolničkim propisima, bila dužna predati na bolničkoj blagajni u roku od tri dana od njegovog  zaprimanja, ona to nije učinila već ga  zadržala za sebe.

Ukupno je  za sebe oko 78.500 kuna, od čega je za iznos od oko 54.600 kuna oštetila bolničku ustanovu, dok je za iznos od oko 23.900 kuna oštetila pacijente. 

Komentara 1

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
12:01 19.03.2021.

Gdje god se okreneš neko đubre zasmrdi... Kladim se da je i ta sr.la protiv političara...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije