Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

S računa tuđih firmi knjigovotkinja 32-godišnjaku uplatila 700.000 kuna

Provedeno je kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom i 32-godišnjakom radi počinjena više kaznenih djela protiv gospodarstva i Zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.
12. ožujka 2021. u 12:34 4 komentara 4623 prikaza
Brojanje novaca
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL/Ilustracija

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije proveli su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakinjom i 32-godišnjakom radi počinjenja više kaznenih djela protiv gospodarstva i to Zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju. 

Brojanje novaca LAŽIRALA RAZLOG UPLATE Knjigovotkinja ukrala više od 88 tisuća kuna s računa tvrtke

- Tako se 58-godišnjakinja sumnjiči da je kao vlasnica i odgovorna osoba društva registriranog za pružanje knjigovodstveno-računovodstvenih usluga sa zagrebačkog područja u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe i sebi blisku osobu, pružajući putem svog društva računovodstvene usluge za druga dva društva sa zadarskog područja pri čemu je bila ovlaštena obavljati plaćanja po žiro računima tih društava, u razdoblju od travnja 2016. godine do kraja 2019. godine neovlašteno sa žiro računa oštećenih društava izvršila više novčanih transakcija na tekući račun 32-godišnjaka u ukupnom iznosu od preko 700.000,00 kuna, koja novčana sredstva su trošili za osobne potrebe. 

Protiv 58-godišnjakinje se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela Zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, a protiv 32-godišnjaka za pomaganje u tim djelima - istakla je Ivana Grbin glasnogovornica zadarske policije. 

Goran Ivanišević
ĐOKOVIĆEV TRENER
Goran Ivanišević: Uništio mi je život, zbog njega nisam mogao spavati
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti