Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMALA NAJDUŽI STAŽ

Zaposlenica Komunalija u Čazmi prijavljena zbog zlouporabe položaja, direktor podnio ostavku: 'Šokirani smo'

?azma: Gradona?elnici ?azme i Križevaca obišli radove na novom reciklažnom dvorištu
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/2
11.11.2022.
u 11:10

Čazma je za vršitelja dužnosti direktora do raspisivanja natječaja imenovala Želimira Čuriša

Grad Čazma i tvrtka Komunalije podnijeli su kaznene prijave protiv zaposlenice zbog sumnje da je počinila više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, čime je oštetila tvrtku za više stotina tisuća kuna, objavljeno je u priopćenju Grada.

Kako se navodi, Čazma je angažirala ''neovisnu tvrtku'' koja će provesti financijski nadzor za sve tri komunalne tvrtke u proteklih nekoliko godina, ''kako bi se utvrdio stvarni razmjer nanesene štete budući da je zaposlenica bila odgovorna za računovodsko za sve tri tvrtke - Komunalije Čazma, Komunalije vodovod i Čaplin''.

''Zbog moralne odgovornosti i kao neposredni rukovoditelj optužene zaposlenice, Ivan Beljan podnosi ostavku na mjesto direktora Komunalija Čazma, a nastavit će obnašati dužnost direktora Komunalija vodovod, koju je dosada obavljao volonterski'', navode u priopćenju.ž

Čazma je za vršitelja dužnosti direktora do raspisivanja natječaja imenovala Želimira Čuriša.

''Zatečeni smo i šokirani ovim otkrićem. Čin davanja ostavke direktora jedini je moguć moralni čin. Zaposlenica je zlouporabila svoje ovlasti, ali i povjerenje poslodavca osnivača. Šok je utoliko veći jer je riječ o zaposlenici s najdužim stažem u Komunalijama, koja je na čelu službe računovodstva posljednje 22 godine'', navode. 

>> VIDEO Istraživanje otkrilo poslove s najgorim šefovima: Je li vaš na popisu?

Komentara 1

Avatar mofo
mofo
11:24 11.11.2022.

A ime i prezime? Zasto se kriminalcima bojimo napisati imena?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije