Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUGO IŠČEKIVANO

Započinje obnova dionice državne ceste D2 poznate i kao 'cesta 50 nijansi sive'

Državna cesta D2 na dionici Vukovar - Ilok je u katastrofalnom stanju
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/2
05.04.2022.
u 13:22

Posebno je ukazivano na dionicu od vukovarskog prigradskog naselja Sotin do Opatovca koja je poznata i po nekoliko serpentina koje utječu na preglednost

Godinama unazad Državna cesta D2 poznata je kao jedna od prometnijih cesta koja od Iloka vodi prema Vukovaru i dalje u središte Hrvatske.

Riječ je o cesti i koja, unatoč potrebama, nije do sada obnovljena i prilagođena potrebama današnjeg prometa, a koja je prošle godine radi brojnih „zakrpa“ i fotografije Agencije Pixsell postala poznata i kao „cesta 50 nijansi sive“.

Posebno je ukazivano na dionicu od vukovarskog prigradskog naselja Sotin do Opatovca koja je poznata i po nekoliko serpentina koje utječu na preglednost, a samim tim i sigurnost prometa. Prema riječima predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića to bi se uskoro trebalo krenuti jer se krenulo u obnovu državne ceste D2 koja će se raditi po fazama. 

- Prošle godine popravili smo kolnik na dionici od Mohova do Šarengrada dužine 5 kilometara, a koje je ocjenjeno kao najlošije. Sada krećemo s radovima na dionici od Sotina do Opatovca, koja je također dužine 5 kilometara. U okviru radova malo ćemo „ispeglati“ serpentine na toj dionici i tako poboljšati vidljivost. Popraviti ćemo kolnik, riješiti pitanje odvodnje i drugo – rekao je Škorić.

Vrijednost radova na ovoj dionici iznosi oko 20 milijuna kuna, a trenutno je u izradi elaborat o privremenoj regulaciji prometa. Škorić je najavio kako radovi na uređenju ove dionice ceste D2 kreću ubrzo.   

>> VIDEO Policija o tragediji u Donjoj Bistri: Majka je nožem ubila dijete i sebe, tijela je pronašao otac


 
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Mudlin
Mudlin
13:54 05.04.2022.

Ma bitno je za ovaj Apsurdistan da se grade autoputevi do svakog poljskog šekreta po kamenjaru sa one strane Velebita. Sjever je bitan samo dok treba davati. I tako 30 godina. U državi za koju su mnogi mladi dali svoje živote uzalud.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije