Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
40 dana TEH MARATONA

Započeo hodnju dugačku 1.400 kilometara od Iloka do Prevlake

Đuka Pelcl
Foto: Branimir Bradarić
1/5
04.02.2016.
u 12:58

Povodom obilježavanja 70. godina od osnutka Hrvatske zajednice tehničke kulture danas je Požežanin Đuka Pelcl započeo hodnju dugačku 1.400 kilometara od Iloka do Prevlake

Povodom obilježavanja 70. godina od osnutka Hrvatske zajednice tehničke kulture danas je Požežanin Đuka Pelcl započeo hodnju dugačku 1.400 kilometara od Iloka do Prevlake. Kako je istaknuto primarni cilj ove akcije je na upečatljiv i avanturističan način obilježiti obljetnicu osnutka Hrvatske zajednice tehničke kulture kao i ukazati na važnost tehničke kulture za razvoj pojedinca ali i šire društvene zajednice.

- Cilj je 14. ožujka na Prevlaci. Svjestan sam da će tijekom puta biti i problema, pa možda i zdravstvenih problema. Ipak, siguran sam da ću uspjeti, rekao je neposredno prije početka hodnje Pelc koji je i predsjednik Hrvatskog saveza CB radioklubova.

Tijekom 40 dana TEH MARATONA Pelcl će obići i 40 gradova u kojima će, u zavisnosti od svoga stanja, održati i predavanja i radionice za djecu Najavljeno je i kako u tih 40 dana obići mnoge Zajednice tehničke kulture, posjetit će Muzej „Nikola Tesla“ u Zagrebu i rodno mjesto čuvenog znanstvenika u Smiljanu, zatim Nacionalan centar tehničke kulture u Kraljevici, Zvjezdano selo Mosor iznad Splita i mnoge druge lokacije. Njegov put može se pratiti i na Facebook stranici Hrvatske zajednice tehničke kulture. Isto tako tijekom puta neće uopće koristiti mobitel nego će komunicirati isključivo putem radio stanice.

Ključne riječi

Komentara 2

MA
mahin1986
14:01 04.02.2016.

Sretno ljudino...

MH
mrtav-hladan
17:44 04.02.2016.

nema pametnijeg posla .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije