Naslovnica Vijesti Hrvatska

Započela 5. Aljmaška ribarska večer: Spoj Panonskog i Jadranskog mora

"Mi kao domaćini pripremimo fiš, prženu ribu, šarana u rašljama i druge naše dobro poznate specijalitete. Dalmatinski dio delicija čini ono što tu noć uhvate i dovezu ovdje"
25. lipnja 2016. u 20:49 0 komentara 515 prikaza
aljmaš
Pogledajte galeriju 1/5

U organizaciji Športsko ribolovne udruge Dunav iz Aljmaša i Mjesnog odbora Aljmaš u ovom podunavskom selu, koje se nalazi u okviru Općine Erdut, danas je započela sada već tradicionalna manifestacija Aljmaška ribarska noć. I ove godine organizatori su pripremili niz zanimljivih događanja koja su kroz četiri protekle godine postala prepoznatljiva u cijeloj Slavoniji.

- Ideja za Aljmšaku ribarsku noć nastala je spontano, a kako je naišla na odličan prijem kod mještana iz godine u godinu se razvija i raste. Na ovaj način spajamo slavonsku nizinu i jadransku Hrvatsku, odnosno, spajamo dva mora, ono Panonsko i Jadranko, rekao je Stanković.

Pojašnjava i kako u sklopu manifestacije imaju redovite goste iz Dalmacije tako da posjetitelji na jednome mjestu mogu kušati one slavonske specijalitete ali i one jadranske. Sve to prati i glazba, a i tu je jedan neobičan spoj. Naime, goste zabavljaju tamburaški sastavi ali i jadranske klape. Tako su ove godine za glazbeni ugođaj zaduženi Tamburaški sastav Ravnica i Klapa Filip Dević iz Splita.

dalj SUSRET I DEKLARACIJA I Srbi i Hrvati: Neka dođu češće, čuti sve naše probleme Dan državnosti u Vukovaru Memorijalno groblje Obilježen Dan državnosti u Vukovaru: Političari nisu znali iskoristiti ono što su im branitelji dali

- Mi kao domaćini pripremimo fiš, prženu ribu, šarana u rašljama i druge naše dobro poznate specijalitete. Dalmatinski dio delicija čini ono što tu noć uhvate i dovezu ovdje. U svakom slučaju mi se odlično zabavljamo. Imamo red tambure pa red klape, a sve to prati odlična zabava. Bukvalno cijelo selo pleše i pjeva, rekao je Stanković.

Ove godine Aljmaška ribarska noć pogodila se na Dan državnosti RH, a kako se igra i utakmica osmine finala Europskog prvenstva u Francuskoj organizatori su osigurali i video zid na kojem će se moći pratiti utakmica Hrvatska – Portugal. 

Renault Zoe
100% čista elektrika
Vidio sam budućnost – tiha je i prokleto zabavna

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.