Naslovnica Vijesti Crna kronika

Zaplijenili cisternu punu cigareta

08. travnja 2009. u 22:08 2 prikaza

GOSPIĆ - U utorak oko 18 sati djelatnici PU ličko-senjske u suradnji sa službenicima Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice Ravnateljstva policije prilikom kontrole na autocesti A1 na benzinskoj postaji Brinje zaustavili su cisternu bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka kojom je upravljao državljanin BiH (38).

U njoj je pronađeno 11.648 šteka cigareta marke Walter Wolf i Ronhill s nadzornim markicama Ministarstva financija RH namijenjenih za izvoz.

Ukupna je vrijednost zaplijenjenih cigareta oko dva milijuna kuna. Vozač je uhićen i priveden u Županijski sud u Gospiću.

U srijedu se policija bavila još jednim, mnogo manjim slučajem šverca cigareta.

B. Č. (44) i M. F. (52) sumnjiče se za izbjegavanje carine i nedopuštenu trgovinu. Osumnjičeni B. Č. u ožujku i početkom travnja preko graničnog prijelaza između Bosanske i Hrvatske Kostajnice opelom omegom bosanskohercegovačkih registracija u Hrvatsku je uvezao 315 šteka cigareta. Nakon što ih je uspio prokrijumčariti, predao ih je M. F. koji je cigarete čuvao u svojoj kući u ulici Dolenica te ih preprodavao.

Nakon što je Županijski sud izdao nalog za pretragu, policija je u njegovoj kući i automobilu, kako doznajemo, pronašla dio prokrijumčarenih cigareta i novac od preprodaje.

Nakon dovršene kriminalističke obrade obojica osumnjičenika odvedena su u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

RECEPT ZA SAVRŠENI GRILL
Jeste li znali čemu služi daska za dimljenje: Meso s roštilja dobit će sasvim novu notu okusa

A1 izdvaja za Vas