Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MVEP:

'Žao nam je što se SAD povukao iz sporazuma s Iranom, no ostaju naši partneri'

Marija Pejčinović Burić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
09.05.2018.
u 17:38

Sjedinjene Američke Države ostaju naš partner i saveznik. Očekujemo daljnji dijalog s njima o ovome i drugim pitanjima od zajedničkog interesa, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova objavilo je kako žali zbog povlačenja Sjedinjenih Američkih Država iz Sporazuma o nuklearnom programu s Iranom.

– Zajedno s partnerima u EU ostajemo predani punom poštivanju i učinkovitoj provedbi JCPOA te očekujemo da Iran nastavi s provedbom i ispunjavanjem svih obveza koje proizlaze iz Sporazuma. Zalažemo se za dijalog s partnerima u EU o novim okolnostima i zajedničkom pristupu – priopćeno je iz Ministarstva.

Navode kako je uz ključne sigurnosne aspekte vezane uz međunarodnu neproliferacijsku arhitekturu te regionalnu i europsku sigurnost i stabilnost, JCPOA otvorio prostor za jačanje odnosa s Iranom u mnogim drugim područjima, stvarajući prilike za razvoj gospodarske i trgovinske suradnje na korist građana EU-a i Irana.

– U tom pogledu Republika Hrvatska smatra potrebnim uložiti napore s ciljem očuvanja prilika, omogućenih Sporazumom, te osiguranja zaštite gospodarskih, trgovinskih i poslovnih interesa. Sjedinjene Američke Države ostaju naš partner i saveznik. Očekujemo daljnji dijalog s njima o ovome i drugim pitanjima od zajedničkog interesa – stoji u priopćenju.

 

Komentara 7

DU
Deleted user
18:57 09.05.2018.

probudila se iz dubokog zimskog sna...izjave su takve da je bolje da ih ne daje....jesmo cimbenik o nuklearnoj politici...a ne proizvodimo ni cackalice...

Avatar Cokolinda
Cokolinda
19:06 09.05.2018.

joooj sta ova prica...

Avatar Observer
Observer
23:55 09.05.2018.

Ako ne volis Amerikance i Izrael uzmi Iran i Siriju za saveznika . Srecom pa ju nitko ne slusa .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije