Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPOVIJEST

Žao mi je policajca, ali moj sin nije kriv i nećemo se ispričavati

\'09.05.2010.,Zagreb-Josip Marovic otac privedenog BBB-ovca Nikice koji je osumnjicen da je policajcu petardom izbio oko na utakmici u Maksimiru !. 5. Photo: Boris Scitar/PIXSELL\'
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
1/9
09.05.2010.
u 19:30

Policija nema dokaza da je moj Nikica bacio topovski udar. On nije huligan, nego normalan zagrebački dečko koji je odrastao na asfaltu, kaže Josip Marović.

Iskreno mi je žao što je policajac ostao bez oka, ali ne mislim da je moj sin kriv i da bih trebao kontaktirati s ozlijeđenim policajcem niti mu se ispričavati.

Policija nema nikakvih dokaza protiv moga sina. Na obavijesnom su razgovoru pet sati držali i moga starijeg sina Edvarda, ali njega su na kraju pustili jer je u vrijeme utakmice bio na poslu – potreseno je danas govorio otac 20-godišnjeg navijača Dinama Nikice Marovića, Josip Marović, kojega smo posjetili u njegovu domu u novozagrebačkom naselju Blatu.

Posljednji je put vidio sina kad je policija došla po njega, a poslije je čuo da ga sumnjiče za teško ranjavanje Varaždinca Kristijana Troktera, policajca interventne policije te za napad na još četiri službene osobe koje je, prema kaznenoj prijavi, gađao stolicama.

>>Pirotehničari i psi sve su pretražili i ništa ranije nije ušlo na tribinu

– Nitko od nas nije vidio snimku na kojoj se vidi Nikica kako baca tzv. topovski udar koji ranjava policajca. Ne vidi se to ni na snimkama koje je policija objavila – govore otac i Edvard.

Kao da sam znao
Otac i brat kažu da se Nikica danima poslije utakmice ponašao posve normalno, nije govorio o neredima na stadionu niti je ijednom svojom gestom upozorio na to da je napravio nešto kažnjivo zakonom.

– Godinama sam ga upozoravao na to da pazi na sebe kad ide na utakmice. Baš kao da sam znao da će se nešto dogoditi. Policija je pretražila cijelu kuću, ali nisu ništa našli – govori otac.

Mladićeva majka toliko je potresena događajem da je bivši suprug ne želi dodatno opterećivati medijima pa je zato on istupio u javnost kako bi branio sina. – Ovo je čista medijska i policijska hajka na moga sina. On nije huligan, već normalan mladić. Nije ni pripadnik neke navijačke udruge – govori otac.

Njegova bivša supruga, Nikičina majka, živi u zagrebačkom naselju Trnskom u kojem je Nikica Marović često znao prespavati jer mu je zgodnije zbog tramvaja i blizine grada.

>>Uhićen Nikica Marović - Ošišao se nakon nereda kako ga policija ne bi prepoznala

Donedavno je išao u građevinsku školu:
– Sada polaže državnu maturu. Bio je prosječan učenik, ali nikada nije bio problematičan u školi. Osim redovite, pohađao je i glazbenu i plesnu školu. Bio je i rukometaš rukometnoga kluba Zagreb do svoje 18. godine. Planira upisati Akademiju dramskih umjetnosti, a glumom se bavi godinama. Glumio je u seriji Hitna 94, radi u ZKM-u već četiri ili pet godina, a lani je s Ellen Stewart, legendom newyorškoga teatra, glumio u predstavi Mišolovka. Ima dugogodišnju djevojku, a kad je posrijedi njegova frizura, uvijek je imao kratku kosu koju bi, kada bi narasla, otišao ošišati, što se dogodilo i dan poslije Dinamove utakmice – govori otac.

Pravi Purger
Oca boli što se o Nikici piše kao o rođenom Crnogorcu i objašnjava:
- On je jest rođen u Kotoru, ali smo se u vrijeme Domovinskog rata, kada su mu bile samo dvije godine, doselili u Zagreb u kojem je odrastao.

On je uistinu zagrebački dečko, odrastao na asfaltu – objašnjava J. Marović. Postupak koji se vodi na Općinskom sudu zbog nanošenja teške ozljede Josip Marović nije htio komentirati jer je još u tijeku; kaže samo da je bila riječ o nekoj skupnoj tučnjavi prije dvije godine za koju se teretilo tek punoljetnog Nikicu.

Zagrebačka policija danas je izvijestila kako i dalje identificiraju neke izgrednike pa bi uskoro mogli ponovo tražiti pomoć od građana.

Do sada je sa snimaka identificirano 25 osoba koje su pravile nerede i još se određuje njihova prekršajna ili kaznena odgovornost.

Zadržan u pritvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke
Nikica Marović u subotu poslijepodne doveden je istražnom sucu Županijskoga suda s kaznenom prijavom za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti na štetu K. Troktera i za napad na službenu osobu na štetu još četvorice policajaca. Marović je majicom prekrio lice, zapalio topovski udar i bacio ga prema službenicima, s udaljenosti od 15 metara.

Pirotehničko je sredstvo udarilo policajca i eksplodiralo na podu, izvijestila je policija. Istražni je sudac Maroviću odredio zadržavanje u pritvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Komentara 167

CO
colville
18:17 10.05.2010.

eh, vidin sve krasni ljudi ode, uzorni katolici, a u stvari licemjeri. Kako se usudite govoriti ruzno o nekome, a taj jos nije ni osudjen. Jeste mozda vidili snimku gdje se jasno vidi da je bas on bacija taj topovski? Ja je nisan vidila, stoga necu ni osudjivat mladog momka unaprid. Huligane na goli otok, a vas licemjere i policiju na ugljan pa da vidis divote onda.

NE
nenego
19:59 09.05.2010.

Pa zato nam i je ovako. Samo nam sinovi nisu nizašto krivi a svi ostali jesu i policija i vlada i Jaca i Milanović i Tuđman i Račan i vatrogasci....itd ,itd, samo naša djeca nisu ...Kako ovog \"roditelja\" nije sram ovo pričati...u svim neprilikama njegov se sin slučajno našao i naravno nije kriv ....FUJ

OB
-obrisani-
21:02 09.05.2010.

octo....Pa kad su ove novine posljednji bastion ,primitivizma i neofasizma ,sto trazis ovdje... ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije