Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Zamjenik ministra sigurnosti BiH traži istragu o zloporabi službe sigurnosti

Mijo Krešić najavio je da će zatražiti istragu o zloporabi Obavještajno-siguirnosne agencije BiH nakon što se ovoga tjedna našao u središtu navodne afere zajedno s hrvatskim konzulom u Tuzli
17. ožujka 2019. u 12:59 3 komentara 1025 prikaza
Mijo Krešić
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić najavio je da će zatražiti istragu o zloporabi Obavještajno-siguirnosne agencije BiH nakon što se ovoga tjedna našao u središtu navodne afere zajedno s hrvatskim konzulom u Tuzli Ivanom Bandićem i novinarom Matom Đakovićem u navodnoj akciji hrvatske obavještajne službe o vrbovanju radikalnih islamista, selefija. 

Ranko Ostojić Ranko Ostojić: 'Zaprimio sam vrlo argumentirano izvješće SOA-e. Nisu potvrđene optužbe Mektića'

"Očekujem da će sve biti provjereno. Ja sam itetako zainteresiran da se sve raščisti te da se konačno vide nalogodavci", rekao je Krešić u intervju za bosanskohercegovačko izdanje Večernjeg lista od nedjelje.  Pojasnio je da je iznimno važno cijelu aferu u kojoj je navodno SOA vrbovala vehabije i koju je otkrila bosanskohercegovačka tajna policija OSA, a u javnosti potvrdio ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, rasvijetliti do kraja. 

Zamjenik ministra sigurnosti BiH tvrdi međutim da se radi o izmišljenoj aferi povezanoj s njim.   "To su gluposti i nebuloze. Radi se o konstrukcijama kombiniranih paraobavještajnih sustava, ali bojim se da su u ovome institucionalno sudjelovale neke službene agencije. Dovoditi mene u bilo kakvu konstrukcijsku priču doživio sam izravnim udarom na svoj integritet i poziciju koju obnašam", dodao je. 

Markić na osnivanju Europskog obavještajnog kolegija Pariz Ravnatelj SOA-e Markić na osnivanju Europskog obavještajnog kolegija

Izrazio je međutim sumnju da će dio sigurnosnih službi biti zainteresiran da se stvari dovedu do kraja. Po njemu posljednja medijska afera povezana je s odvlačenjem pozornosti s povratka radikalnih islamista, selefija u BiH koji su uhićeni nakon sloma terorističke Islamske države. Zamjenik ministra BiH ustvrdio je i kako nitko u izvršnoj vlasti BiH ne može imati operativne podatke o istragama koje su u tijeku, što očito govori o curenju podataka iz OSA-e.

Milan, Zvonimir Boban shopping downtown
Otvorio dušu
Zvonimir Boban: Napravio sam najveću glupost u životu. Ne mogu sebi to oprostiti
Hrvatski Telekom
Prijenos signala
HT ima optičku infrastrukturu koja pokriva udaljenost od Zemlje do Mjeseca
  • Meter:

    Jako smrdi na obje strane

  • boovuu:

    Zamjenik ministra sigurnosti BiH tvrdi međutim da se radi o izmišljenoj aferi povezanoj s njim -------------------------------------------------- s razlogom izmišljaju aferu da bi mogli maknuti hrvate sa važnih funkcija u BiH.

  • Deleted user:

    J... te Dodig i sva ostala gamad skupa sa Čovićem !!!!