Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DR. FRAN MIHALJEVIĆ

Zamjenik Alemke Markotić: Klinika je puna bolesnika, svi se plašimo dana koji slijede

HRT
03.11.2021.
u 20:15

Smatra kako trenutno ne možemo govoriti o cijepljenju djece u dobi od 5 do 11 godina dok nemamo procijepljenu stariju populaciju

Zamjenik ravnateljice Klinike za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' Zoran Barušić gostovao je večeras u Dnevniku HTV-a gdje je komentirao zabrinjavajuću situaciju u bolnicama zbog pogoršanja epidemiološke situacije. 

- Naša je klinika već danima i tjednima puna bolesnika. I danas smo na gotovo stotinu bolesnika. Imamo i osmero hospitalizirane COVID pozitivne djece različitih kliničkih slika i različite dobi. Trenutno nemamo djece koja su takvog zdravstvenog stanja da zahtijevaju mehaničku ventilaciju, kazao je te nadodao da je veliki pritisak na jedinicu intenzivnog liječenja gdje su bolesnici mlađe životne dobi. 

- Posebno me brine kako će se u tim uvjetima pružiti adekvatna pomoć onima koji su COVID negativni a trebaju bilo kakav dodatni zahvat obradu ili liječnje. Vjerujem da će se od strane svih nadležnih institucija naći rješenje za, teoretski - ono što nam se može događati idućih tjedana, a što nije isključeno. Temeljem ovoga što se sada događa - svi se plašimo dana koji slijede, kazao je. 

Smatra kako trenutno ne možemo govoriti o cijepljenju djece u dobi od 5 do 11 godina dok nemamo procijepljenu stariju populaciju.

Što se tiče cijepljenja trudnica, kazao je kako je preporuka da se žene cijepe prije planirane trudnoće ili neposredno nakon poroda

- O tome se puno priča. Problem je što još uvijek nema završenih faza kliničkog istraživanja na temelju kojih bi mogle ići definitivne preporuke za cijepljenje trudnica. Međutim, činjenica je da u četvrtom valu viđamo trudnice koje su teško bolesne i COVID pozitivne trudnice s komorbititetima. Međutim, činjenica je da se određena stanja mogu pojaviti i u trudnoći i otežati sliku COVID-a, smatra zamjenik. 

>> VIDEO Ravnatelj KBC-a Split: Nikada nismo imali toliko teških bolesnika. Dvije su trudnice na intenzivnoj

Komentara 5

DU
Deleted user
20:41 03.11.2021.

Tip u svakoj drugoj rečenici sam sebi skače u usta i sam sebe demantira. Osim toga ni ovdje nema eksplicitno riječi da je bolnica puna isključivo zbog oboljelih od corone!!! Dajte prestanite muljati i recite otvoreno: dobili od gazdi naredbu da se ima cijepiti svo stanovništvo i to je to!

DU
Deleted user
20:31 03.11.2021.

U Francuskoj su izašle informacije da su u bolnicama završili ljudi koji su cjepljeni

SI
sisavac
08:04 04.11.2021.

imamo preko 25.000 kreveta. od toga ih je 10.000 doslovno spremno za prihvat i najtežih bolesnika. svi mi znamo da se putem veza za puno 'bolesnika' pronalaze kreveti po bolnicama, za ljude koji i nisu tako bolesni, al eto, obitelj si želi malo odmoriti, pa nek to bude na teret svih nas. pola kreveta je puno bolesnika koji se mogu liječiti i doma, mogu jesti, higijenu odrađivati, samostalno lijekove trošiti, ali ne, mi ih držimo po bolnicama, da bi se stekao dojam kako se tam puno radi. svašta. tko ih ne zna, skupo bi ih platio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije