Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždinski Čačićevci

Zlatku Koračeviću i Nataliji Martinčević stranka sudi u četvrtak

Natalija Martinčević
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
17.02.2014.
u 14:00

Županijskom Sudu časti HNS-a prijavio ih je Milorad Batinić, potpredsjednik Sabora i predsjednik Regionalnog saveza HNS-a

O sudbini Natalije Martinčević i Zlatka Koračevića, dvoje suspendiranih haenesovaca lojalnih Radimiru Čačiću, stranka će odlučiti u četvrtak. Za 9 sati zakazana je sjednica županijskog Suda časti za N. Martinčević, a dva sata poslije bit će saslušan Koračević.

- Sud časti otvorio je spis, proces se odvija prema pravilniku o radu sudova časti HNS-a. Slična je procedura kao i na klasičnom sudu. To znači da se iznosi predmet, a prijavitelj i prijavljeni iznose dokaze i svjedoke. Sud časti potom se povlači i nema razloga da isti dan, na temelju iznesenih dokaza, ne donese odluku. Ona može biti od oslobađajuće, preko suspenzije na određeni rok, pa do isključenja - kaže Leonardo Lorbek, glasnogovornik HNS-a Varaždinske županije. Odluka se dostavlja središnjem uredu stranke i svima uključenima u postupak.

Svi se oni kroz 15 dana mogu žaliti, a središnji HNS-ov Sud časti potom će, u roku od 7 dana, donijeti konačnu odluku. Inače, N. Martinčević i Koračevića prijavio je Milorad Batinić, potpredsjednik Sabora, predsjednik Regionalnog saveza HNS-a i gradonačelnik Ivanca. Razlog je to zbog kojeg, tumače u HNS-u svoj pravilnik o članstvu, o njihovoj sudbini odlučuje županijski Sud časti, a ne primjerice nacionalno Predsjedništvo, kao u Čačićevu slučaju. - To ovisi o tome na kojoj je razini prijavitelj. Čačića je prijavila predsjednica Vesna Pusić, pa je stoga i odlučivalo Predsjedništvo stranke - kažu u HNS-u.

>> Za Koračevića odnosi u HNS-u kao Tito–Staljin

Komentara 3

KA
kafka
14:30 17.02.2014.

Milorad Batinić - ulizica trenutačnog vodstva HNS-a. Politikant sitne duše. Suspenzija mi nije bila dovoljna. HNS-u bi trebao na sud i oduzeti mu ono H u imenu s kojim nema nikakve veze. .

DU
Deleted user
15:00 17.02.2014.

Bit će jako zanimnljivo vidjeti i čuti hoće li to dvoje priznati sud svoje partije. A morali bi jer to je 86-godišnja tradicija još od onoga zloglasna Jože Kumrovečkoga (1928).

OB
Objektivno...
15:29 17.02.2014.

Pa nisu li sud i politika odvojeni?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije