Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11.02.2014. u 12:00

Indikativno je da mu odjednom smeta stranačka stega

Zlatko Koračević, bivši direktor HEP-a, nezadovoljan je odlukom Predsjedništva HNS-a da se pokrene stegovni postupak protiv Natalije Martinčević i njega. Koračević misli da se time zadire u njegovo “osobno pravo” na komuniciranje s Radimirom Čačićem i čak je u izjavi za Novi list cijeli slučaj usporedio s 1948. i obračunom s Informbiroom. Ne vjerujemo da je pritom želio svog partnera u beli Čačića poistovjetiti sa Staljinom, ali je indikativno da mu odjednom smeta stranačka stega. Kad je po stranačkoj liniji imenovan direktorom HEP-a, nije se previše bunio.

Političari se ne odriču ni lipe

Dragutin Lesar, predsjednik Hrvatskih laburista, uzalud je predložio Saboru da se zastupnicima smanje koeficijenti za plaće, i to za 21 posto. Proglašen je demagogom, a prijedlog je glatko odbijen uz 84 glasa protiv vladajućih i uz 27 suzdržanih zastupnika HDZ-a. Ukratko, sve se može rezati samo prihodi političara ne. Slobodna podsjeća da se ni političke stranke u još jednoj kriznoj godini nisu odrekle ni lipe primanja iz državnog proračuna iz kojeg one najveće izvlače po 30-ak milijuna kuna godišnje. Da ne muzu državnu blagajnu jedva bi opstale jer je Državna revizija utvrdila da velike stranke poput HDZ-a i SDP-a od članarina uberu jedva 7 do 9 posto prihoda.

Zagrebački masterchef

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, najavio je skori izlazak kuharice u kojoj će predstaviti svoje kulinarsko umijeće. Publiku bi mnogo više od pripreme Bandićeva graha zanimali neki recepti iz njegove političke kuhinje.

Može i bez luksuza

Matija Posavec, međimurski župan, uključio se u pomoć djeci koja boluju od cerebralne paralize, i to tako što će luksuzni županijski BMW prodati, a novac od prodaje donirati za kupnju kombija s rampom kojim će se 12 djece s ozbiljnim teškoćama lakše prevoziti u čakovečki dnevni boravak. Župan Posavec je za HTV izjavio da će se ubuduće voziti u osam godina starom fordu. Sindikat hrvatskih župana za sada nije reagirao na Posavčevu provokaciju.

>> Natalija Martinčević i Zlatko Koračević suspendirani na 30 dana

Komentara 3

KA
kafka
12:07 11.02.2014.

'odnosi u HNS-u kao Tito–Staljin' Da, na tom nivou iz tim vremenima još uvijek je ponašanje i svijest dijela naših političara. .

DU
Deleted user
13:54 11.02.2014.

dobro kaže

Avatar MK
MK
21:14 12.02.2014.

Mogao je i reči - Tito-Ranković... ...pa nije valjda da je netko Guruzijac u HNS-u - pa to su juzni slaveni sami medu sobom tamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije