Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Žalosno je da je kroasan na Murteru tri puta skuplji nego u Zagrebu'

Izgubit ćemo turiste ako ovako nastavimo, kaže načelnik izrazivši zabrinutost za ljude koji žele na brzinu zaraditi od turizma, podignu cijene za koje ne nude dobru uslugu ili proizvod pa prigovaraju jer turisti ne troše novac.
14. srpnja 2019. u 13:28 157 komentara 33180 prikaza
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/2

"Gospodo zastupnici, da li se vi kad zapitate kako je živit na otoku, i u kojem smjeru idemo, napisao je danas na svom Facebook-u načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov revoltiran cijema koje na otoku u ljetnim mjesecima skoče skoro duplo...."

Predstavnici Koordinacije ugostitelja Hrvatske predali u Banskim dvorima svoje zahtjeve Vladi ZAHTJEVI Ugostitelji traže niži PDV i kupone za povremene poslove

Započeo je tim riječima objavu na svom Facebook profilu načelnik općine Murter- Kornati, Toni Turčinov

 

 

"...Žalosno je da kad dojde sezona cijene u svim dućanima skoče za 40 posto, Konzum,Tommy, Studenac,Mlinar, i svi ostali.
Žalosno je da jedan kroasan dodje u Zagrebu 3 puta manje nego u Murtere. 
Pa da ipak ova država brine o ruralnim područjima, i provodi takvu politiku (pogotovo o otocima) ali to smo vidjeli na vise primjera.( demografija) 
Volio bi da ministar Tolusic posjeti Murter pa da malo počne o ruralnom razvoju i razvoju otoka pricat kako je pričao u Vodicama prije dva mjeseca.
Gospodo zastupnici da li se vi kad zapitate kako je zivit na otoku, i u kojem smjeru idemo. 
Nažalost,ustavom je zabranjeno da se mi kao lokalna samouprava miješamo, tkz. tržišna sloboda"

U telefonskom razgovoru za Šibenik.in istaknuo je da Murter bilježi 1 posto više dolazaka, a to nije relevantno kad je otok primjer loše strane hrvatskog turizma."

Dubrovnik TURIZAM U prvih šest mjeseci u Hrvatskoj je bilo 400.000 više turista nego lani u isto vrijeme

- Gledam ovu situaciju iz dana u dan. Odeš kupiti marendu, izađeš iz trgovine, potrošio si 500 kuna, a ništa nisi kupio. Kroasan u centru Murtera u pekarnici košta 8 i pol kuna, a u istoj pekarnici u Zagrebu košta 3 kune. Kad govorimo o turizmu i o tome da je Hrvatska skupa destinacija, razumijem ljude s apartmanima jer im je sve skupo - kazao nam je Turčinov dodavši kako treba pronaći optimalan odnos cijene i kvalitete.

- Izgubit ćemo turiste ako ovako nastavimo, kaže načelnik izrazivši zabrinutost za ljude koji žele na brzinu zaraditi od turizma, podignu cijene za koje ne nude dobru uslugu ili proizvod pa prigovaraju jer turisti ne troše novac.

Gari Cappelli Gari Cappelli: 'Trebamo gledati rezultate cjelokupne turističke sezone'

'Nažalost, Ustavom je zabranjeno da se mi kao lokalna samouprava miješamo, tzv. tržišna sloboda'- zaključio je Turčinov.

Dobi.hr
BUDUĆNOST U VAŠEM DOMU
Juraj Križanić: „Danas svi mogu unaprijediti i automatizirati kućanstvo postepenom ugradnjom pametnih uređaja koji štede energiju, vrijeme i novac”
 • Avatar imalinade
  imalinade:

  Dobro je rekao onaj, "U Berlinu na sajmu turizma iz Hrvatske stiglo 500 zupana i gradonacelnika da 5 dana zderu i jedu, a ako kojim slucajem i stignes do nezainteresiranih hostesa na standu, koje su njihove kcerke, sve ti se ... prikaži još! smuci od neljubaznosti i ignorancije".

 • Ptica_:

  Malobrojnim Hrvatima koji još dolaze na more preporučujem slijedeće: nabavite si "jaceru" (to je pasivni hladnjak za ribolov koji drži led i po 24 sata i ima ih u raznim veličinama. Ja imam od 80 litara). Napunite je u Zagrebu ... prikaži još! smrznutim mesom i svim ostalim smrznutim namirnicama uključujući i smrznuti kruh, koji je ionako puno bolji nego što se dolje može kupiti. Onda to prebacite u škrinju i dolje ne kupujte apsolutno NIŠTA! Proći ćete puno povoljnije, a i puno kvalitetnije. Čak i strani turisti to masovno rade.

 • Avatar Santo_Cavernicolo
  Santo_Cavernicolo:

  Pa zašto bi Hrvati uopće išli na more? Pa nije vam ovo Juga, da se fukara subvencionira. Ko ima, nek plati, ko nema, neka toća noge u lavoru. Imate na rijekama isto super kupanje, a na more neka idu oni ... prikaži još! koji su platežno sposobni. To je zakon tržišta. Ako ja mogu Nijemcu ili Dancu naplatit 150 eura apartman, zašto bi ga davao nekome ko ne može platiti niti 50? Jel mi to može neko objasnit?