Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U KAOSU POTRESA

Zaljubili se usred razorenog grada, a spojila ih je ljubav prema Hajduku

Foto: Sanjin Struikić/PIXSELL
1/4
09.01.2021.
u 15:31

Ljubav prema omiljenom klubu vidi se i na njihovim reflektirajućim prslucima. Na objema piše Torcida Hajduk 1950.

Ljubav ne bira ni mjesto ni vrijeme. Kad te pogodi ta kupidova strelica, čovjek to mora jednostavno prihvatiti čak i kad se to dogodi usred ruševina potresom razorene Petrinje. Fotografije dvoje mladih kako se ljube i tješe jedan drugoga podsjetile su Hrvatsku kako uvijek ima nade, čak i u ovoj situaciji. 

Splićanin Jurica Gospodnetić i Petrinjka Danijela Bunčić upoznali su se prije četiri dana u Petrinji gdje oboje volontiraju i pomažu ljudima koji su ostali bez svega. Njih je pak u ovoj nemogućoj situaciji spojio Hajduk. 

- Sjedili smo u šatoru za stolom, upoznali smo se maloprije i ona je u jednom trenutku ustala i negdje otišla. Počeo je zvoniti mobitel, a melodija je bila 'Zbog jedne ljubavi'. Znaš, Hajdukova pjesma. Ja sam mislio da meni zvoni, imam istu melodiju. Ništa mi nije bilo jasno. I onda kad se vratila, počela je ova priča - ispričao je Jure za 24sata u čijem je zagrljaju Danijela. 

09.01.2021., Petrinja - Atmosfera u gradu za vrijeme sanacije posljedica potresa. Mladic prusio podrsku svojoj uplakanoj djevojci. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ljubav prema omiljenom klubu vidi se i na njihovim reflektirajućim prslucima. Na objema piše Torcida Hajduk 1950. 

U trenutku kad je nastala spomenuta fotografija, Danijelu iz Petrinje svladale su emocije. 

- Stradala je roditeljima kuća. I stričevima. I baki. Ali dobro, bitna je živa glava na ramenima. Oboje smo tu od prvog dana, samo što sam ja bila s ekipom iz svoje ulice, dolazila sam tu po namirnice i razvozila okolo po selima. Isto kao on, bili smo svatko na svoju stranu - objašnjava Danijela. 

Splićanin Jure ima još dva tjedna godišnjeg kojeg će provesti pomažući, a nakon toga, kako su ispričali novinarima, vidjet će gdje će ih život odnijeti. 

VIDEO: Kuća Mlinarich se ruši

Ključne riječi

Komentara 14

MA
marta22
15:36 09.01.2021.

Baš Lijepo! Sretno!!!

CA
cortesova arkebuza
15:47 09.01.2021.

Samo ljubav ljudi ! HŽV. Neka vam je sa srećom.

PR
prsutsir
16:22 09.01.2021.

Bravo ljudi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije