Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIJEĆE NIJE DONIJELO ODLUKU

Horvatinčić: Djeca poginulih su u potpunosti obeštećena

Tomislav Horvatinčić
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/6
11.04.2018.
u 16:32

Tužiteljica Irena Senečić žalila se na oslobađajuću presudu Horvatinčiću zbog “pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja”.

Žalbeno vijeće Županijskog suda u Zadru još nije donijelo doluku o prvostupanjskoj presudi Tomislavu Horvatinčiću, kojom je oslobođen krivnje za da je neizravnom namjerom ili iz nehata prouzročio pomorsku nesreću u kolovozu 2011. godine u kojoj su živote izgubili talijanski bračni par Marinella i Francisco Sanpietro.

- Sjednica je održana. Tužiteljstvo i mi, kao obrana, ostali smo kod svojih stavova koje smo ponovili. Odluka će biti donesena za dva-tri tjedna i o njoj ćemo biti pismeno obaviješteni – rekao nam je nakon sjednice Branko Baica, jedan od odvjetnika iz braniteljskog tima koji zastupa Horvatinčića.

Tomislav Horvatinčić
1/5

Na oslobođajuću presudu sudskog vijeća kojim je predsjedala sutkinja Općinskog suda u Šibeniku Maja Šupe, koju je obrazložila sinkopom, odnosno gubitkom svijesti koju je Horvatinčić navodno imao zbog koje je porouzročio nesreću, odnosno nije izbjegao talijansku jedrilicu iako je iskusan pomorac žalbu je uložilo Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku, zbog bitnih povreda odredaba kaznenog postupka te pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja.

Šibensko Općinsko državno odvjetništvo predlaže da zbog tih i brojnih drugih razloga, drugostupanjski sud presudu ukine i predmet vrati sudu na ponovno suđenje pred potpuno izmijenjenim vijećem, napominjući da je državno odvjetništvo tijekom sudskog postupka u dva navrata predlagalo izuzeće sutkinje koja je donijela prvostupanjsku presudu.

Horvatinčić je po izlasku iz suda još jednom izrazio žaljenje zbog događaja te je rekao kako je s obitelji unesrećenih postigao dogovor.

- Oni su u potpunosti obeštećeni, ako se gubitak roditelja uopće može obeštetiti u nekakvom financijskom smislu. Izražavam žaljenje, to je bila velika nesreća, koja se nažalost može dogoditi svakome. Ubijan sam ovih sedam godina od strane medija zbog svakakvih izmišljanja i laži, ali ja se ne znam drukčiji braniti nego žaljenjem zbog gubitka roditelja. Posjećujem groblje. Čim sam izišao iz pritvora u Šibeniku, u tom prvom tjednu sam otišao kod odvjetnika oštećenih. Oni su tražili 8,3 milijuna eura, što je bilo neprihvatljivo, ali eto ipak postignut je dogovor i djeca su obeštećena - rekao je Horvatinčić, prenose 24 sata.

Komentara 26

MU
Muncimir
17:07 11.04.2018.

Obeštećeni s time da si im uzeo roditelje? U pravnoj državi bi već davno lijepio vrečice u zatvoru. Sram je umrla u Hrvatskoj.

SJ
Sve je uzalud
16:23 11.04.2018.

....ovog treba uspavati....

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
16:55 11.04.2018.

ubojica na slobodi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije