Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kritika oporbe

'Zakon o radu premijer donosi iz inata'

Ivan Šuker
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
23.01.2014.
u 15:33

Pozivam premijera da prestane lagati građane i ovaj Sabor te da počne govoriti istinu. Ili neka podnese ostavku - rekao je Zlatko Tušak

Predlaganje novog Zakona o radu bez dogovora sa socijalnim partnerima je barbarski čin, rekao je u Saboru laburist Zlatko Tušak, koji se žestoko obrušio na premijera Zorana Milanovića.

- Pozivam premijera da prestane lagati građane i ovaj Sabor te da počne govoriti istinu. Ili neka podnese ostavku - rekao je Tušak prosvjedujući time zbog prijedloga zakona koji je Vlada usvojila na današnjoj sjednici.

Kritici premijera pridružili su se i zastupnici HDZ-a, pa je tako Ivan Šuker zamjerio to što je Milanović 2010. potpisao incijativu za referendum o izmjenama Zakona o radu, iako se tim izmjenama nisu ukidala prava radnika nego da se tek otvarala mogućnost novih pregovora o kolektivnim ugovorima. Smatra da su predložene izmjene ZOR-a posljedica premijerova hira i inata.

- Kad tjerate inat i kad je vaš ego iznad svega, onda imamo situaciju kakvu imamo, najviše nezaposlenih i najveći deficit u povijesti - rekao je Šuker.

Premijera je optužio i da je rastjerao sve prijatelje Hrvatske te da nam oni više ne vjeruju "zbog ega velikog vođe".

Da je premijerov inat razlog donošenja novog ZOR-a na ovakav način, smatra i zastupnik HDSSB-a Boro Grubišić, koji je vladajuće prozvao da su odustali od socijaldemokratskih načela te da su se priklonili interesima krupnog kapitala.

- Novi ZOR Vlada donosi bez dogovora sa socijalnim partnerima, iz inata uvrijeđenog premijera - rekao je Grubišić.

>> Mrsić: Pojačat ćemo kontrole prekovremenih sati

Komentara 5

FI
fiona13
17:58 23.01.2014.

gospodo u Vladi,vi biste povećali fond sati i uveli fleksibilno radno vrijeme a imate gotovo 400 000 nezaposlenih,uskoro će osvanuti i ta brojka,a nemate pojma koliko radnici zaista odrade,npr.da je samo u trgovini plaćen svaki sat koji je odrađen,onda bi radnici u trgovini imali prosječnu hrvatsku plaću,a kako ni jedna institucija ne radi svoj posao tako poslodavci imaju radnike koje minimalno plate a maksimalno iskoriste,jer u velikim centrima trebao bi biti veći broj zaposlenika,a ne da jedna osoba radi na tri mjesta i plus to što im je plaćen samo onaj fond sati od 160 ili 168 sati,a koliko njih je odradilo 200 i više sati,gdje ste to vi vidjeli da se prekovremeni plaća kod privatnika,ja sam doživjela da sam odradila 500 sati a plaćeno je bilo samo 168 i to je to,radilo se od 06 ujutro do ponoći svaki dan uz pauzu za ručak od sat vremena i za to sam dobila bijedu. Mrsić radi Zakon isključivo samo za poslodavce a za radnike nikog nije briga ili zaista rijetke. Većini poslodavca je bitna isključivo njihova vlastita zarada pa nek ima i previše,neka ima vila,apartmane,jahte,dvorce,ali radniku ne da pristojnu plaću,njemu je uvijek puno dati radniku jer su svi većinom pohlepni i megalomani,a radnik ne mora živjeti,oni moraju al ne i radnik,njegova djeca,obitelj.Radnike pretvarate u robove i to bez ikakvih prava...osim onog da radi,pa i bez plaće,za minimalac nedostojan za život...To je naša stvarnost,ali ovi političari žive u nekom svom svijetu,nemaju oni pojma kako radnik živi i kako je to odraditi 40 g staža i živjeti od mirovine od 2000 i nešto kuna..

Avatar MOĆ NARODA
MOĆ NARODA
16:11 23.01.2014.

Ne smije se zaboraviti da Milanović to može raditi jer ima bezpogovornu podršku HNS-ovaca, IDS-ovaca, HSU-ovaca i Damira Kajina. Oni su veći krivci za sve ovo zlo od SDP-ovaca, jer bez samo jednog dijela njih, ovako bestijalne tiranije ne bi bilo.

MR
MrkiMedo
15:50 23.01.2014.

Nas premijer me podsjeca na Muju iz jednog vica. Vozi se Mujo autocestom i slusa na radiju:"Vozaci, oprez! Jedna budala se vozi autocestom u suprotnom smjeru!" Nato ce Mujo: " Da, jedna! Stotine!!"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije