Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković: Nema resora koji se ne bavi potporom Vukovaru

Istaknuo je da su svi resori podnijeli izvješća o tome koliko se radi na pomoći Vukovaru
22. studenoga 2018. u 10:19 12 komentara 506 prikaza
Vlada raspravlja o konačnom prijedlogu zakona o Državnom inspektoratu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Predsjednik Vlade Andrej Plenković ocijenio je u četvrtak da je Dan sjećanja i u Vukovaru i u Škabrnji obilježen dostojanstveno i s puno poštovanja prema žrtvi te je poručio da Vlada na najkvalitetniji način želi pomoći Vukovaru i drugim ratom razorenim gradovima i općinama te da nema resora i aktivnosti Vlade koja se ne bavi potporom Vukovaru.

123. sjednica Vlade BANSKI DVORI Zatvoreni dio sjednice Vlade: Ovo su odluke i imenovanja

"Mislim da je dan sjećanja u Vukovaru i Škabrnji prošao dostojanstveno s puno poštovanja prema žrtvi, s puno želji da se pomogne Vukovaru i svim opustošenim područjima Hrvatske", kazao je Plenković na sjednici Vlade.

Istaknuo je da su svi resori podnijeli izvješća o tome koliko se radi na pomoći Vukovaru - od Ministarstva regionalnog razvoja s interventnim fondom od 140 milijuna kuna, fondom Grada Vukovara oko 60 milijuna kuna, stambenim zbrinjavanjem za 488 obitelji. Tu su programi koji se odnose na zapošljavanje, komunalnu i prometnu infrastrukturu, gospodarski projekti, povratak Hrvatske vojske u Vukovar. Zatim potpora koje kontinuirano daje Ministarstvo branitelja, decentraliziranim sredstvima koje je zakonskim promjenama omogućila Vlada putem Ministarstva financija, kao i svih drugih resora po rješavanju pitanja državne imovine i kulture.

"Nema resora i aktivnosti Vlade koja se ne bavi potporom Vukovaru, uz izrade zakona koji bi trebao stvoriti preduvjete i svojevrsnih poslovnih režima koji bi dodatno privukli i privatne ulagače, i u pogledu pijeteta i konkretneorijentirane prema budućnosti potpore koja  je kontinuirano angažirana za Vukovar i za sve druge gradove i općine kojima želimo pomoći na najkvalitetniji način", kazao je premijer.

Naglasio je da je isti rezolutan i jasan stav Vlade i kada je riječ o procesuiranju ratnih zločina koji, kaže, ne zastarijevaju ni po zakonu o oprostu ni po našem kaznenom pravu, niti po međunarodnim konvencijama.

Istaknuo je i da ono što se radi, osobito MUP i DORH, ide u smjeru intenziviranja svih radnji da se nastave procesuirati oni koji su odgovorni za ratne zločine u području Vukovara i Ovčare.

STRADALNICA VUKOVARA 'Vodili su me po kućama, u stožer arkanovaca, i silovali'

Plenković se osvrnuo i na sajam knjiga Interliber koji se održavao od 13. do 18. studenog na Zagrebačkom velesajmu, izrazivši zadovoljstvo s posjećenosti sajma te ustvrdivši da je ta manifestacija sjajna prigoda za populariziranje kulture čitanja.

Tijek sjednice:

10.24 - Izdvojio je i investiciju iz Kine. Radi se o vjetroelektrani vrijednoj 160 milijuna eura. Plenković je kazao i kako je to najveća direktna investicija iz Kine. Projekt je to koji će se završiti u iduće dvije godine.

10.20 - Premijer je na početku sjednice rekao kako je zadovoljan obilježavanjem Dana sjećanja u Vukovaru. Kazao je kako je sve prošlo dostojanstveno.

Dodao je i kako je zadovoljan što su svi resori poslali izvješća o tome što se radi da se pomogne Vukovaru.

- Nema resora i aktivnosti Vlade koja se ne bavi potporom Vukovaru - kazao je.

vraćamo sat
Noćas počinje zimsko računanje vremena: Evo što se još mijenja
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
 • Deleted user:

  Vidi se po rezultatima ...pohapsi silovatelje koji slobodno setaju vukovarom...ali tu je halter pupavac.....

 • Avatar Mabolimekrac
  Mabolimekrac:

  Naslov vam je potpuno u pravu!! Ha ha ha ha.... Ajmo urednici, mijenjajtee

 • Deleted user:

  gospodine plenkovicu predsjednice hrvatske vlade uvijek imajte na umu u vukovaru nad hrvatima srbija i crna gora odnosno srbijanci i crnogorci izvrsili su GENOCID...