Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lex Agrokor

Zakon nije usuglašen, ali vladajući tvrde da se može donijeti do petka

Martina Dalić Potpredsjednica Vlade iznijela je tek radnu verziju zakona zvanog Lex Agrokor, koji se još usuglašava
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
30.03.2017.
u 12:32

Most odbija tumačenja da je najava zakona na temelju kojega bi država mogla ući u upravu Agrokora dovela do pada na Zagrebačkoj burzi

Slučaj Agrokor uznemirio je duhove u politici. Najavljenom Lex Agrokoru u obliku u kojem je predstavljen javnosti suprotstavio se i dio zastupnika vladajuće većine. Protiv nekih rješenja koja su do sada puštena u javnost navodno je dobar dio HDZ-ovih zastupnika, a i Mostov Tomislav Panenić ustvrdio je kako za takav zakon ne može dići ruku, ali i kako je o njemu doznao iz medija.

Da se zakon donosi u uskom krugu, u Ministarstvu gospodarstva, neslužbeno tvrde i neki ministri, koji kažu kako nacrt još nije pušten u proceduru te kako se ni od jednog ministarstva nije tražilo da se očituje o predloženim rješenjima. Dio je medija “Lex Agrokor” prozvao novim kamenom spoticanja između partnera u Vladi, no u vrhu Mosta odbacuju tvrdnje da ih je HDZ ponovo zaobišao. Ističu kako je potpredsjednica Vlade Martina Dalić na konferenciji za novinare iznijela tek radnu verziju zakona koji se još usuglašava.

– Od početka smo naglašavali da nam je ključno da se zakonom ne spašava Ivica Todorić, nego štiti gospodarski sustav i radna mjesta te kako država na kraju restrukturiranja ne smije biti vlasnica ni jedne dionice Agrokora, kao ni Ivica Todorić – kaže naš sugovornik iz vrha stranke. Ističe da se zakon donosi isključivo za situaciju u kojoj bi država morala intervenirati kako bi spriječila velike potrese u gospodarstvu.

Iako zakon još uvijek nije gotov, naš izvor ne isključuje mogućnost da će se prijedlog pred ministrima pojaviti već na sjednici Vlade u petak, što očekuje i premijer Plenković. U Mostu oštro odbijaju tumačenja da je najava zakona na temelju kojega bi država mogla ući u upravu Agrokora dovela do pada vrijednosti na Zagrebačkoj burzi i podsjećaju da nisu oni ti koji su se zaduživali po nepovoljnim uvjetima za desetke milijardi kuna.

– Onaj tko je godinama loše radio, ne može odgovornost sada prebacivati na nas – poručuju iz Mosta.

>> Moody's snizio kreditni rejting Agrokora. Iz tvrtke poslali kratku izjavu medijima

>> Crobex tone: Najveći uteg dionice Agrokora

Komentara 5

DU
Deleted user
14:12 30.03.2017.

Zure se da rodbina ne ostane bez posla. Jos da vas ne znamo...mozda bi i povjerovali

KA
kantalonac
13:30 30.03.2017.

Nema veze šta zakon nije usaglašen. Usaglasite se vi međusobno da otperjate što prije. Spustite se malo među običan narod ( po vašemu stoka sitnog zuba ), pa ćete čuti da se igrate sa sudbinom.

OB
ObrenM
14:16 30.03.2017.

Kad ovu vidis odmah promislis -pisi kuci propalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije