Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otočani u sukobu s Vladom
Povratak na članak

'Zakon nema odredbi kojima bi zabranio koncesionaru da naplaćuje pristup plažama'

Upozoravaju kako se ovim zakonom 'otvaraju vrata manipulaciji i zlouporabi koncesija'

Komentari 18

DU
Deleted user
09:26 16.06.2017.

U Jugoslaviji, protiv koje sam se borio, i koju sam - ratujući u Domovinskom ratu - (s)rušio, nije bilo moguće ni pomisliti, još teže reći, a kamoli za stvarno naplaćivati pristup plažama. To bi (tada) bila hereza, čak i pomisliti. Ovo definitivno nije Hrvatska kakvu sam zamišljao 1991.

VL
MA
marsovac
09:56 16.06.2017.

nazalost; vec sada u mnogim mijestima moraju domaci placati ulaz na plazu na kojoj su se stoljecima besplatno kupali............................................. I to se na kraju vidi da su sve neke veze i vezice ljudi koji imaju te koncesije..........................................kupi 100 lezaljki i sto suncobrana i eto ti biznisa.

VL
DU
Deleted user
10:33 16.06.2017.

A kaj ocekivati sada kad je HNS u vladi sa HDZom? Njima to nece smetati, oni ce stabilno podrzavati ovakve zakone (cak mi se cini da bi to mogao i biti njihvo prijedlog zakona). A mi bedaci glasali za MOST koji destabilizira vlast. Da je MOST pazio na stabilnost ovakav zakon bi vec davno bio donesen!!!!!

VL
KK
klara.kos.73
11:25 16.06.2017.

ekonomija je opljačkana, država je oćerupana samo su ostale dvije stvari preko kojih mogu pljačkati ovaj naroda a to je- prirodni resursi, vode, rijeke, plaže, kamenolomije-uz pomoč koncessija, i porez na nekretnine. Za pet godina nećemo postojati ni kao država ni ka o narod.

VL
TR
tramontana
09:33 16.06.2017.

Ovo je zemlja, koja zakonima radi protiv građana, a za interesne skupine. Jedina zemlja, koja je dala sudbinu naroda u ruke skupina, počevši od javnih bilježnika, ovršitelja, agencija. Znam samo jedno. Prohujale su godine, a pravde u ovoj zemlji sve manje. Savjet mladima. Bježite, ne radite za lažne invalide, politikante, lokalne šerife i javne bilježnike. Bježite dok ste mladi. Inače, čeka vas ropstvo.

VL
DU
Deleted user
14:45 18.06.2017.

Dvanaest metara od obale je javno dobro i nitko nema pravo zabraniti nekome da to koristi. Ljetujem desetljećima u Crikvenici koja je sama sebi dala koncesiju na 700 m dugu plažu u koju se može ući samo uz naplatu. Svakee godine kiptim od bijesa zbog toga ali na takvu plažu ne idem iz principa. Bez obzira koja vlada ili lokalna samouprava vlada (u Crikvi je SDP) koncesije na obalu treba smjesta ukinuti.

VL
DU
Deleted user
11:41 17.06.2017.

Dolazimo li u situaciju francuskih kolinija na Pacifiku, gdje su plaze vecinom privatne. Kapitalizam je OK, ali grabilizam je grijeh i sramota.

VL
Avatar ivica48
ivica48
08:44 20.06.2017.

NIje točno da se za bivše države nije naplačivalo u Crikvenici se naplacuje već 45godina

VL
Avatar nekakav
nekakav
13:47 16.06.2017.

95% turista na jadranu su stranci. koji plaćaju sve što im velimo da moraju platiti. koncesijama mi njima legalno dodatno uzimamo novac. i dobivamo sredstva za plaćanje čišćenja plaže, odvoza smeća.... dalmatinci, recite, kolko vi plaćate odvoz smeća, zar ne gledate da napunite tuđu, 'javnu' kanti ili kontejner, smećem svojih gostiju? zapamtite da od turizma u prvom redu živite vi. i da turisti k nama dolaze, očekujući neki red, odvoz smeća, čistu plažu, tuš na plaži. a to košta, i nema ti ljepšeg nego uzeti im pare i za to. a domaći, zar se oni tuširaju na plaži, jedva da se kupaju u sezoni, jer oni more imaju pod nosom, niti ne zalaze na plaže masovnog turizma, oni vole sa svojeg leuta baciti se u more, očistiti nos, i vratiti se u čamac. zato, pustite vi koncesije, jedino bez čega ostajete jest besplatno dangubljenje. ali hej, ostaje vam riva, na njoj je događanje!

VL
Avatar nekakav
nekakav
12:52 16.06.2017.

koncesija je način upravljanja javnim dobrom. s obzirom na to da smo mi narod koji javno smatra ničijim i 'našim', očekujemo da ćemo vječno slobodno hodati tim 'javnim dobrom, općim' bez ikakvih ograničenja. da, po zakonu županija je ta koja izdaje koncesije za plaže, kao i marine, i slična korištenja pomorskog dobra. koncesionar je dužan urediti površinu, držati je urednom, i svima pod jednakim uvjetima davati uslugu. ako je plaža pod naplatom, onda svi koji ulaze tamo, moraju platiti ulaznicu, neovisno što je to 'javno dobro+'. sjetimo se, svima pod istim uvjetima. taj novac, dio novca, koncesionar uplaćuje županiji, koja pak time dalje gospodari kako gospodari. problem tamošnjeg puka (puka, naravno) je problem koji postoji odavno, jer dalmatinci ništa nisu sagradili samodoprinosom, već su oduvijek tražili i dobivali ceste, vodovode, kanalizacije, od općine, države. za razliku od npr. sjeverozapadne hrvatske, gdje se samodoprinosom gradilo ceste, vodovode, kanalizacije. zato je pokrivenost vodovodom tamo 95%, a u dalmaciji 60%. radi čega sjeverni komunalci ne mogu računati na pomoć hrvatskih voda od 80% za vodovode, nego sitniš, a dalmatinci skoro sve dobivaju. diskriminacija, krivi su što su nekad ulagali svoje novce. mi imamo tisuće kilometara plaža, a pod naplatom ih je vrlo malo. domaći ljudi, koji iznajmljuju apartmane, za svoje goste žele besplatno korištenje plaže. sami se ne kupaju. to znamo. vrhunac im je picigin, i vrijeđanje roditelja sa djecom na toj plaži.

VL
Avatar Papatest
Papatest
09:55 16.06.2017.

Nije zakonu o koncesijama cilj zastititi zemlju i ljude,vec je cilj da se iz narodne zemlje i zajednicke imovine svih gradjana hrvatske iscijedi sto vise para u privatne djepove,a onice onda obipno donirati HDZ,kao sto su to radili i Mamici i Horvatincici i ostali tumori hrvatskog drustva.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.