Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijer Milanović

Zakon ćemo braniti i postaviti ploče s ćirlicom iza lokalnih izbora

Zoran Milanović (1)
Daniel Kasap/Pixsell
07.04.2013.
u 19:50

Premijer Zoran Milanović je gostujući u Dnevniku HTV-a prosvjednicima koji su se danas okupili u Zagrebu poručio da kako je zakon zakon, te da će zakon i braniti.

Milanović je rekao da je i očekivao ovako veliki broj prosvjednika na Trgu.

-Drago mi je da se u Zagrebu na glavnom trgu mogu ljudi okupiti i prosvjedovati u miru i civilizirano, rekao je Milanović.

>> 'Moj otac Siniša Glavašević ne bi bio protiv ćirilice'

- Naš je potez poštivanje zakona cijelo vrijeme. Zakon je razum i lišen je svake strasti, a naročito Ustav. On vrijedi i za ćirilicu. On vrijedi i za SDP kada dva dana zakasni s prijavom financijskog izvješća i tu spora nema. U Ustavu piše da se nacionalnim manjinama jamči pravo na korištenje nacionalnog pisma, poručuje hrvatski premijer.

- Kao premijer se osjećam jednako dobrodošlim u svim hrvatskim selima i gradovima. Zakon spominje razuman rok. Nakon lokalnih izbora ćemo staviti ploče, jer onima koji žele nemire ne želimo dati povoda. Zakon je zakon i zakon ćemo braniti, rekao je Milanović.

Upitan, smatra li da ovaj prosvjed znači jače okupljanje i jačanje desnice, premijer je rekao da to ne zna te da se Vlada okuplja za Hrvatsku i gradi sve u centru.

-Dok se ovakvi prosvjedi kao danas održavaju mirno i dostojanstveno, ja nemam ništa protiv, poručio je na kraju premijer Milanović.

>> 'Vlast neće biti dobrodošla u Vukovaru 18. studenog'

>> Evo što srpski mediji pišu o prosvjedu protiv ćirilice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije