Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Detalji drame u Kaštelima

Prijetio smrću policajcima, uzeo plinsku bocu i zatvorio se u stan s dvoje djece

Zgrada u kojoj je muškarac priveden zbog obiteljskog nasilja
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/6
13.04.2019.
u 07:35

Policija je u petak navečer dobila prijavu o slučaju obiteljskog nasilja, a zatekla je muškarca s dvoje djece koji ih je odbio pustiti u stan.

Policija je izvijestila da je drama u Kaštel Lukšiću okončana oko 4 sata ujutro. Podsjetimo, muškarac se u petak navečerzaključao s dvoje djece i prijetio plinskom bocom. Policajci su nasilno ušli u stan, gdje su uporabili sredstva prisile nad 53-godišnjakom i još jednom osobom u dobi od 21 godinu, prema kojem se postupalo zbog narušavanja javnog reda i mira, odnosno vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika. Nitko od sudionika nije ozlijeđen, a u tijeku je kriminalističko istraživanje.

"Policijski službenici Policijske postaje Kaštela su sinoć zaprimili prijavu obiteljskog nasilja na području Kaštela, nakon čega su otišli na mjesto događaja, gdje su zatekli 53-godišnjaka, koji je tom prilikom krenuo prema njima držeći u ruci nož, te im prijetio smrću. U jednom trenutku je uzeo plinsku bocu i pustio plin, nastavljajući s prijetnjama smrću, nakon čega se zatvorio u stan, s još dva člana obitelji, odbijajući daljnje kontakte s policijskim službenicima.

Iz sigurnosnih razloga izvršena je evakuacija stanara zgrade, te je angažirana i specijalna jedinica policije s pregovaračem. Nakon višesatnih pregovora, policijski službenici su jutros oko 4 sata nasilno ušli u stan, gdje su uporabili sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje) nad spomenutim 53-godišnjakom i još jednom osobom u dobi od 21 godinu, prema kojem se postupalo zbog narušavanja javnog reda i mira, odnosno vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika. Osobama je pružena liječnička pomoć. Prilikom opisanog događaja nitko od sudionika nije ozlijeđen. U tijeku je kriminalističko istraživanje", priopćili su iz PU splitsko-dalmatinske. 

Podsjetimo, nakon dojave policija je opkolila zgradu, koja je usto i evakuirana, a pozvani su i specijalci i pregovarač. Policija je pokušavala telefonski pregovarati s muškarcem no da do ponoći nije uspostavljen kontakt tako da ni preko razgovora s djecom nisu bili poznati njegovi zahtjevi. 

 

Komentara 24

Avatar Tračalo
Tračalo
02:02 13.04.2019.

taj ima iskustva ispred savske 66

Avatar scubacro
scubacro
00:39 13.04.2019.

zasto ga ne uhapsite...

Avatar matalan
matalan
04:33 13.04.2019.

proljetno budjenje iz zimskog sna...ponestalo biloga pa ludilo cvijeta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije