Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVAR

Zaklada Vrhbosanske nadbiskupije dobila 36 novih članova

Vinko Puljić
Foto: Branimir Bradarić
09.07.2020.
u 13:47

Pravna osoba postaje članom Zaklade uplatom od 5.000 kuna dok fizičke osobe postaju članom s uplatom 500 kuna, pojasnio je upravitelj Zaklade

Nepunih mjesec dana od kako su u Vukovaru otvorene prostorije Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije danas su potpisani i prvi ugovora o pristupanju članstvu Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije. Kako je rekao upravitelj Zaklade Josip Dabro, inače zamjenik župana Vukovarsko – srijemske županije, potpisano je ukupno 36 ugovora među kojima je 5 županija, 8 gradova, 11 općina i 11 tvrtki.

- Ovo je prvi krug pristupanja, a nakon ljeta organizirat ćemo još jedan krug. Zaklada će raditi na pomoći ljudima kojima je potrebna pomoć u BiH, Srbiji i Hrvatskoj. U planu nam je završiti projekte koji su započeti u Sarajevu i Travniku. Imamo u planu i niz drugih projekata putem kojih želimo pomoći građanima, rekao je Dabro.

Pojasnio je i kako pravna osoba postaje članom Zaklade uplatom od 5.000 kuna dok fizičke osobe postaju članom s uplatom 500 kuna. Pozvao je i sve druge koji žele postati članovi Zaklade da se uključe i na taj način pomognu ljudima u potrebi.

Članom Zaklade postala je i Osječko – baranjska županija čiji je župan Ivan Anušić kazao kako su oni do sada za razne projekte pomoći Hrvatima u BiH uplatili 240.000 kuna te da će nastaviti raditi i dalje tako. Osječko – baranjska županija je za rad Zaklade ove godine uplatila 15.000 kuna, a taj iznos će, kako je rekao Anušić, rasti ili smanjivati se u odnosu na broj projekata.

- Očekujemo da članovi Zaklade postanu i drugi gradovi o županije jer Hrvatima u BiH i Srbiji treba pomoći za realizaciju projekata koji su ključni za njihov opstanak tamo, istakao je Anušić.

Predsjednik Upravnog odbora Zaklade je kardinal Vinko Puljić koji je rekao kako će Zaklada u svome radu pomagati ljudima u potrebi, mladima ali i obnovu nekih zdanja.

- Kada se posadi jedna biljka jako ju je važno zalijevati. Ovaj dolazak je pomognemo ono što smo posijali da naraste prije mjesec dana. Bez dobrotvora nema niti projekata, a Zaklada garantira transparentno trošenje sredstava, rekao je kardinal Puljić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije