Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE ZBOG BREXITA

Dao predujam za novi Mercedes, ali nema pojma koliko će ga na kraju platiti

Ilustracija
Foto: Jens Kalaene/DPA/Pixsell
13.01.2020.
u 17:55

Britanac kupuje novi automobil, ali dobio je pečat "Brexit" s napomenom da će konačnu cijenu doznati po isporuci. A osim cijene ne zna ni kada će mu vozilo biti isporučeno...

Pet stotina funti, odnosno oko 4300 kuna platio je prošli tjedan kao predujam za svoj novi Mercedes John Hamill, 65-godišnji umirovljenik iz škotskog grada Hamilton, ne sluteći tada kako će zbrka oko Brexita pomrsiti i njegov račune. Po završetku narudžbe pristigao mu je štambilj Brexit s napomenom da se konačna cijena može promijeniti u bilo kojem trenutku sve dok automobil ne bude isporučen u Ujedinjeno Kraljevstvo. Kada će to biti, informacija je koju mu također nisu znali odgovoriti iz tvrtke.

- Naručio sam automobil, platio 500 funti kapare, a zatim su mi oni izdali račun iz kojeg sam saznao da se cijena koju ću u konačnici platiti zapravo ne zna. Nemoguće je bilo ne uočiti veliki žig (s napomenom, op.a) - kazao je prevareni kupac za Metro napominjući da mu to o tome ranije nisu rekli ni riječi.

-  Nisu mi mogli dati čak ni procjenu za koliko bi se cijena mogla povećati jer ni sami ne znaju što se događa. Ne samo da ne znamo cijenu, nego ni dan isporuke - dodaje. 

Napominje da ga je cijela situacija razočarala, ali da ga je i potaknula na razmišljanje koliko se sličnih problema trenutno zbiva zbog Brexita, a koje su, kaže, možda i puno ozbiljnije.

- Ljudi nemaju pojma o ovakvim stvarima. Gledao sam pažljivo razne debate u protekle tri godine, ali u konačnici nisu nam rekli ništa".

Iz Mercedesa su tek kratko kazali kako su podaci na narudžbenici, kakvi se nalaze i na onoj g. Hamilla, tamo da bi se obavijestilo kupce na moguće pormjene. "U slučaju da se nakon izlaska iz EU uvedu carine na automobile uvezene u Veliku Britaniju, razmotrit ćemo naše cijene kako bismo se prilagodili nastalim okolnostima", navode.

VIDEO Sony predstavio model električnog automobila 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije